Școlile private pot face școală online în timpul vacanței de la școlile de stat, conform deciziei CNSU, spune Ministrul Educației

8.655 de vizualizări
Foto: © Mariakray | Dreamstime.com
Școlile private pot face școală online în timpul vacanței din toate școlile, grădinițele și liceele de stat, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, potrivit explicației oferite de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Întrebat dacă unitățile de învățământ privat, în vacanța prevăzută doar la stat prin ordinul de ministru semnat vineri seara, pot face lecții online cu elevii și nu trebuie să-și ia neapărat vacanță, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că „din perspectiva reglementării Articolului 8 din Hotărârea CNSU nr. 91, se suspendă activitatea cu prezență fizică. Iar asta poate conduce, conform CNSU, fie la vacanță, fie la învățământ online. Articolul 8 nu intră sub incidența Ministerului Educației, este reglementat de CNSU”.

Ordinul ministrului Educației reglementează vacanța doar la stat:

Hotărârea CNSU nu face nicio diferențiere în privința abilitării Ministerului Educației pentru emiterea ordinului de ministru:

„Se abilitează Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea unei vacanțe suplimentare de două săptămâni pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal în perioada 25.10.2021-05.11.2021, precum și pentru stabilirea ulterioară, dar nu mai târziu de data de 05.11.2021 a modificărilor privind structura anului școlar”.

În Articolul 8, Hotărârea CNSU menționează că se suspendă doar prezența fizică la unitățile de învățământ private:

„Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021”

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Mariakray | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


7 comments
  1. Tragedia consta în faptul ca este din nou propus ministru la Educatie în urmatorul Guvern.
    De aici rezulta clar disprețul clasei politice fata de educatie în general și fata de elevi, părinți, profesori.
    Cum să-l repui în funcție după ce și-a bătut joc la propriu de tot ce înseamnă învațămant????

  2. Imi pare chiar rau ca domnul Campeanu a ajuns in aceasta situatie ridicola in care vorbeste de echitatie dar nu o aplica cand vine vorba de scolile private si se tot ascunde dupa chichite legislative de gen ordin de ministru versus Hotararea CNSU art 8 bla bla …..parea mai asumat

  3. Școlile de stat de ce nu pot? Pentru ca niște habarnisti se ocupa de învățământ de 30 de ani. Mai rău ca acum cred ca nu a fost in învățământ! HAOS
    Nu spune domnul ministru doua zile același lucru.
    Nu se poate peste tot online,dar unde se poate de ce nu se face?

  4. Atunci de ce s-au inchis scolile daca unii pot face online? Elevii care invata intr-o scoala de stat de ce nu poate avea acces la educatie? Cat mai suportam ca acest ministru sa ne calce in picioare?

    1. elevii de la stat “nu poate” avea parte de educatie ca si cei din privat pt ca parintii celor care au ales privat platesc o suma imensa numa’ numa’ or putea cumva sa isi educe copii intr-un astfel de stat. Dar se pare ca statul face tot posibilul sa nu care sumba sa razbeasca vre-un copil prin educatie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pregătirile pentru redeschiderea școlilor în Italia. Peste 1 miliard de euro pentru măsuri “urgente” luate în ultimele zile, înaintea primei zile de școală – 14 septembrie. Investiții majore în suplimentarea cadrelor didactice și a spațiilor de învățare

Autoritățile italiene, criticate pentru faptul că, după ce au emis recomandările pentru redechiderea școlilor, la sfârșitul lunii iunie, s-au mișcat lent pentru pregătirea efectivă a începutului noului an școlar, au…
Vezi articolul
Evaluarea Națională 2020

Evaluări Naționale la toate clasele primare, din septembrie, au fost anunțate de ministra Educației din Franța: Rezultatele vor fi întoarse către profesori ca să-și adapteze tacticile pedagogice mai bine la copii

Toți elevii din clasele Pregătitoare – a IV-a din Franța vor da în fiecare an Evaluări Naționale, a anunțat ministra Educației din Franța marți la conferința tradițională de presă dinainte…
Vezi articolul