Școlile, grădinițele și ONG-urile din zonele defavorizate pot primi 4 mii de calculatoare recondiționate, anunță asociația Ateliere fără frontiere. Înscrierile se fac până pe 14 mai

281 de vizualizări
Foto: Asociația Ateliere Fără Frontiere
4.000 de calculatoare recondiționate pentru școlile, grădinițele, ONG-urile și instituțiile sociale deficitare la acest capitol, de la nivel național, sunt anunțate de asociația Ateliere fără frontiere, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Este vorba despre noua ediție a programului Dăm Click pe România. Candidații pot solicita un număr de 5, 10, 15 sau 20 de calculatoare, conform regulamentului.

În comunicat se arată că înscrierile au loc până pe 14 mai, inclusiv, prin formularul de aplicare disponibil pe www.educlick.ro, site-ul platformei de donații al asociației Ateliere Fără Frontiere, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 22 mai, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare. Lista finală a laureaților va fi publicată pe site-ul educlick.ro.

„Dăm Click pe România vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane marginalizate pentru care tranziția către o educație digitală, potrivită prezentului, a fost îngreunată de lipsa de echipamente IT funcționale din unitățile de învățământ. Această lipsă de infrastructură duce, inevitabil, la un decalaj educațional și mai pronunțat între elevii care au acces la calculatoare și cei care nu au, cei din urmă fiind mai predispuși la un abandon timpuriu al școlii”, se arată în informare.

Calculatoarele donate prin Dăm Click pe România fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociația preia echipamentele IT uzate și alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Educlick este unul dintre cele 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică, alături de remesh și ferma bio&co, ce oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro.

Comunicatul poate fi consulta mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like