Școlile din zone defavorizate se pot înscrie până pe 13 octombrie în programul „Comunitățile defavorizate merită școli digitalizate”, al Adservio, susținut de E.ON Software Development / 1.000 de elevi, părinții și profesorii lor vor avea catalog electronic gratuit (P)

0 vizualizări
Adservio și E.ON Software Development (ESD) ajută elevii din zonele defavorizate ale României să aibă acces la educație digitală. Datorită impactului pozitiv major al campaniilor de acest tip inițiate de Adservio în anii precedenți, revenim cu un program de sprijin pentru 1.000 de copii, părinții acestora și școlile din care fac parte. Școlile pot aplica până la data de 13 octombrie 2024.

Prin acest program de sprijin, școlile vor primi timp de un an, acces gratuit la platforma Adservio, lider național în soluții de management educațional.

Actuala rundă de selecție a școlilor începe astăzi, 30 septembrie 2024

Toți elevii merită șanse egale și acces la o educație modernă, mai ales cei din zonele marginalizate. Credem că școlile din medii defavorizate, care depun eforturi pentru a construi un viitor mai bun, trebuie sprijinite pentru a oferi elevilor lor o educație de calitate.

Prin acest program, școlile care se înscriu și sunt eligibile beneficiază de:

  • Acces la platforma Adservio pentru 1.000 de elevi (plus părinții și profesorii lor), timp de un an de zile
  • Traininguri gratuite de utilizare a platformei
  • Acces gratuit la situația școlară pentru elevi și părinții lor
Criteriile de eligibilitate:

Școlile care se înscriu în această etapă a programului trebuie să dovedească deschidere, voință de progres și echipe manageriale 100% implicate. Criteriile tehnice de eligibilitate pentru școli:

  • Sunt din zone cu mari dificultăți economice și sociale, fără posibilitatea de a finanța digitalizarea din resurse proprii
  • Își asumă prin întreaga echipă (director, profesori, secretari) responsabilitatea de a folosi platforma digitală, pentru a beneficia la maximum de beneficiile sale
  • Nu au fost eligibile în programele PNRAS desfășurate până în prezent
Calendarul campaniei:
  • Lansare campanie – 30 septembrie
  • Perioada de înscriere:  30 septembrie – 13 octombrie
  • Perioada de selecție: 14 – 16 octombrie
  • Anunțarea rezultatelor: 17 octombrie (pe contul Facebook Adservio, prin email)
  • Implementarea platformei și formarea cadrelor didactice: 20 octombrie – 10 noiembrie
Impactul real în comunitățile școlare

Statisticile arată că accesul la platforma Adservio duce la creșterea performanței școlare a elevilor, scăderea absenteismului și prevenirea abandonului școlar, prin implicarea mai mare a părinților.

  • 74,3% dintre directori consideră că părinții au fost mai implicați
  • 70,4% dintre directori spun că absenteismul a scăzut cu până la 10%
  • 48,6% spun că mediile au crescut cu 0,5-1 punct

Unul dintre cele mai mari beneficii este ușurința cu care școala menține legătura cu familiile copiilor, datorită digitalizării, mai ales în cazurile speciale în care părinții nu pot fi prezenți la școală fizic.

De asemenea, folosirea platformei contribuie substanțial la diminuarea birocrației din școli și la simplificarea muncii profesorilor.

Foto: Adservio
Primele ediții ale ale campaniei au fost un succes

Programul “Educație digitală pentru școala rurală” a început în 2021 și a impactat 16.000 elevi, părinții lor și 1.500 profesori. Pe scurt, 44 de școli din toată țara au reușit să adopte transformarea digitală și să beneficieze de toate avantajele sale.

Adservio, alături de o mare companie privată, a susținut efortul financiar pentru asigurarea licențelor copiilor din program. Astfel, am reușit să îmbunătățim calitatea educativă în mai multe școli.

Echipa de suport Adservio a ajutat la implementarea și integrarea soluției în comunitățile școlare, prin traininguri și colaborare constantă. De asemenea, o condiție principală de participare în program a fost folosirea intensivă a platformei, pentru a obține beneficii reale și consistente.

Părinții au fost implicați în parcursul școlar al copiilor, primind notificări la fiecare notă, absență, observație. Prin instrumentele de comunicare disponibile în platformă, intrau imediat în legătură cu profesorii și diriginții. Astfel, s-a creat o legătură mult mai strânsă între copii și părinți, iar situațiile delicate la învățătură au putut fi prevenite sau îndreptate mai repede.

Școala ta este pregătită pentru digitalizare?

Reprezentați o școală eligibilă? Înscrieți-vă unitatea folosind formularul de la linkul de mai jos, până pe 13 octombrie 2024 și puteți deveni una dintre școlile care beneficiază gratuit de platforma Adservio: https://forms.gle/jgrHTXdAovcuNS8N7

Împreună putem contribui la creșterea sustenabilă a unor comunități în care copiii de la sat să aibă șanse egal cu cei de la oraș. Aceasta este România cu adevărat educată.

Foto: Adservio
Poți să implici și compania ta în dezvoltarea comunităților defavorizate, alături de Adservio

Adservio invită companiile să se alăture eforturilor de susținere a educației în școlile din medii defavorizate, contribuind la crearea unui viitor mai bun pentru mii de copii din România. Companiile pot sprijini digitalizarea educației și pot oferi resurse esențiale pentru școlile care au cea mai mare nevoie. Indiferent de domeniul de activitate, fiecare contribuție poate face o diferență semnificativă în viața elevilor și a comunităților lor, deschizându-le noi oportunități și acces la educație modernă.

Împreună, putem construi o societate în care fiecare copil are șanse egale la un viitor mai bun. Contactează-ne acum și află cum poți să aduci un impact real în școlile defavorizate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii din România vor participa la TALIS 2024, anunță Ligia Deca, după adoptarea în Guvern a deciziei. Vor fi colectate “informații directe” privind dezvoltarea profesională, convingerile și atitudinile cadrelor didactice

România va participa la studiul internațional TALIS 2024, după cum a anunțat astăzi Ligia Deca. „Decizia a fost adoptată în ședința de astăzi a Guvernului și constituie un pas important…
Vezi articolul

Ce fac contabilul școlii, administratorul, secretarul sau bibliotecarul. Explicații pentru premierul Ludovic Orban într-o scrisoare comună a tuturor sindicatelor din Educație în care-i cer să nu bage în șomaj tehnic personalul administrativ

Toate cele trei federații sindicale din Educație, FSLI, FSE Spiru Harte și Alma Mater, au trimis o scrisoare comună premierului Ludovic Orban în care-i cer acestuia să nu trimită în…
Vezi articolul