Școlile din statul Florida, SUA, pot decide cu privire la obligativitatea măștilor, după ce au fost amenințate de un senator cu tăieri de buget pentru consiliile școlare dacă va trebui ca elevii să le poarte – decizia unui judecător

445 de vizualizări
Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com
Un judecător din statul Florida, Statele Unite ale Americii, a respins vineri un decret al guvernatorului republican Ron DeSantis, al statului Florida, care spunea că școlile nu pot obliga elevii să poarte măști. Judecătorul a decis că școlile au libertatea de a decide cu privire la acest aspect, relatează AFP, potrivit Agerpres. Decizia instanței și preluarea cazului a venit după ce un grup de părinți a semnalat printr-o plângere emiterea acestui decret.

Guvernatorul Ron DeSantis, republican şi susţinător al fostului preşedinte Donald Trump, s-a opus oricărei măsuri, care – potrivit lui -, aduce atingere libertăţilor individuale, spune sursa citată.

Judecătorul John Cooper, care s-a ocupat de caz, a decis însă că legea nu împiedică instituţiile publice să ia măsuri pentru a proteja sănătatea cetăţenilor, cât timp acestea dovedesc că sunt rezonabile şi necesare. “Drepturile părinţilor sunt foarte importante”, a spus judecătorul, citat de New York Times.

Judecătorul, totodată, a interzis Departamentului învăţământului al statului să sancţioneze centrele şcolare care nu respectă decretul lui Ron DeSantis. Săptămâna trecută, guvernatorul ameninţase aceste centre, afirmând că va reţine o parte din finanţarea salariilor membrilor consiliului şcolar, conform Agerpres.

Context

Mai multe centre şcolare din Florida au decis să impună obligativitatea măştilor în urma creşterii cazurilor de Covid-19 provocate de varianta Delta, mai contagioasă. De la începerea anului şcolar, mai mulţi elevi din comitatele din Florida au fost plasaţi în carantină, după ce s-au infectat cu Covid-19 sau au intrat în contact cu persoane bolnave, mai notează sursa citată.

Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DESCARCĂ AUDIO Modele de subiecte pentru competențele lingvistice în limba română, limbi străine și limbile minorităților pentru Bacalaureat 2024, publicate de Ministerul Educației

Modele de subiecte pentru competențele lingvistice și digitale de Bacalaureat 2024 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) din subordinea Ministerului Educației. Elevii de clasa a…
Vezi articolul

Echipamentele digitale pentru dotarea claselor, pe care primăriile le vor cumpăra cu bani din PNRR, „vor fi calitative, moderne și adaptate vârstei elevilor“, transmite agenția de implementare a Ministerului Educației / Nu este menționat drept criteriu prețul cel mai mic sau produse pe standardul minimal, iar UEFISCDI avertizează că banii rămași necheltuiți nu pot fi folosiți pentru altceva

Criteriile de selecție și achiziție pentru echipamentele digitale și cele pentru laboratoare, din apelul lansat de Ministerul Educației, de 1 miliard de euro, din PNRR, nu ar trebui să fie…
Vezi articolul

Singura modificare la calendarul anului școlar 2023-2024 le-ar putea aduce elevilor o lună fără cursuri în primăvara 2024: sunt zile libere, vacanță, ori se pot ține săptămânile “Școala Altfel” și “Verde” / România e pe locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță

Calendarul anunțat oficial de Ministerul Educației pentru anul școlar viitor, 2023-2024, prevede patru posibile săptămâni lipsite de cursuri pentru elevi și profesori, plasate în lunile aprilie și mai 2024. Acest…
Vezi articolul