Şcolile din Rusia intenţionează să restricţioneze conţinutul online la care au acces elevii

409 vizualizări
Foto: Pexels.com
Elevii din Rusia vor putea accesa în viitor doar anumit conţinut, aprobat în prealabil, atunci când folosesc reţeaua Wi-Fi a unităţii în care învaţă, informează DPA preluată de Agerpres.

În felul acesta, îi putem proteja pe copii de informaţiile negative, folosite din păcate în scopuri necinstite, ca să spunem aşa“, a declarat sâmbătă ministrul Educaţiei, Serghei Kravtsov, la televiziunea naţională.

Ministrul rus al Educației nu a oferit, însă, detalii despre conţinutul online care va fi cenzurat.

Oficialii ruşi au solicitat recent unor reţele de socializare cum ar fi TikTok şi Facebook să nu distribuie detalii despre protestele neautorizate pentru susţinerea opozantului Kremlinului Alexei Navalnîi, spre exemplu, notează Agerpres.

Au existat multe școli unde profesorii le-au spus chiar elevilor să nu participe la demonstraţii. Numeroşi tineri au luat parte la astfel de proteste împotriva încarcerării lui Navalnîi, în urmă cu o lună.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ana Bulai, sociologul care a realizat studiul World Vision despre calitatea “mesei sănătoase” din școli: Sunt comunități unde parizerul reprezintă apogeul gătitului și cartoful prăjit – maximul de gust. Dacă România nu investește în acești copii, nu are de ce să-și mai facă planuri de viitor

Ana Bulai, sociologul care a coordonat studiul „Sunt hrăniți #destul copiii României? Masa la școală și masa acasă” a spus că „sunt o mulțime de comunități în care distanța socială…
Vezi articolul

Construirea unei „școli online suport” și „granturi pentru partenerii care dezvoltă conținut educațional în format digital” – soluții propuse de senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie, după ce elevii care au făcut peste 159 de zile de „școală online”, „au pierdut un an școlar și pierderile nu mai pot fi recuperate”

Construirea unei „școli online suport” și „granturi pentru partenerii care dezvoltă conținut educațional în format digital”, propune senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie într-un text publicat pe pagina sa de Facebook. Pălărie…
Vezi articolul

SURSE Examenul de definitivat, în forma actuală, se organizează până în 2027 inclusiv, prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar. Acesta va fi înlocuit cu examenul național de licențiere în cariera didactică / Sunt scose inspecțiile la clasă

Examenul de definitivat se va mai organiza până în anul 2027 inclusiv, în condițiile stabilite de Legea 1/2011, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, document obținut pe surse de…
Vezi articolul