Școlile din Marea Britanie se pregătesc din timp pentru redeschidere treptată, în condițiile unei situații epidemiologice complicate

798 de vizualizări
Foto: © Martin Dunne – Dreamstime.com
Săptămâna aceasta, autoritățile de la Londra, dar și cele din Scoția și Țara Galilor au anunțat planurile de redeschidere a școlilor, în următoarele săptămâni – la mai puțin de două luni de când au decis închiderea, pe fondul exploziei de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, descoperită în Marea Britanie. Elevii din Scoția și Țara Galilor vor începe să revină treptat la clase de luna aceasta, pe când cei din Anglia – din 8 martie, potrivit The Guardian.
  • Sistemul britanic de învățământ este descentralizat, astfel încât școlile din Anglia sunt administrate de guvernul de la Londra, iar cele din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord – de autoritățile acestor națiuni.

Miercuri, premierul britanic Boris Johnson a spus că țările nu se vor deschide înainte de 8 martie, în pofida presiunilor unor grupuri de parlamentari de a introduce o astfel de măsură mai repede. Opțiunea a fost luată în condițiile în care consilierii științifici ai guvernului apreciază că rata de infectare rămâne foarte ridicată în Anglia, iar deschiderea școlilor ar fi astfel foarte riscantă. Anglia a închis școlile la începutul anului, forțată de situația epidemiologică, în pofida faptului că autoritățile au presat pe tot parcursul ultimei jumătăți de an pentru a menține școlile deschise. Chiar și așa, aproximativ 15% dintre elevi – cei din medii vulnerabile sau ai căror părinți lucrează în sectoare esențiale – continuă să vină la școală.

În Scoția, guvernul a anunțat un plan de a începe redeschiderea cu școlile primare, din 22 februarie. Guardian notează că, în Scoția, rata de infectare este la jumătatea celei din Anglia, ceea ce înseamnă că transmisia virusului în comunitate e mai redusă, notează The Guardian.

În Țara Galilor, planul este tot de redeschidere a școlilor din 22 februarie, începând cu cei mai mici dintre elevi, un anunț în acest sens fiind așteptat vineri, potrivit sursei citate.

Photo 195981534 © Martin DunneDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Bursă lunară

Propunerile Alianței studenților pentru digitalizarea educației, “o prioritate europeană” luată în calcul în România doar “din cauza pandemiei” și folosită până acum mai degrabă ca slogan

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) propune, miercuri, o listă cu 11 măsuri care să fie luate în calcul pentru strategia privind digitalizarea educației. Aceasta include proiecte de…
Vezi articolul

Zero legi în dreptul Ministerului Educației, în Planul Anual de Lucru al Guvernului aprobat miercuri, deși în planul legislativ era anunțat un proiect de lege bazat pe „România educată”, în iunie, iar ministrul Cîmpeanu susținea că lansează dezbaterea luna aceasta

Ministerul Educației nu a propus niciun proiect legislativ în Planul Anual de Lucru al Guvernului, document publicat sub formă de raport de implementare și realizare a priorităților propuse de instituțiile…
Vezi articolul

Biblioteca virtuală școlară, pe ultima sută de metri să nu piardă finanțarea de 40 de milioane de euro. Ministerul Educației prin ARNIEC mai are până pe 15 decembrie să anunțe câștigătorul, altfel licitația se anulează. Epopeea întârzierilor fără precedent a unui proiect vital pentru educația copiilor în timpul școlii online

ARNIEC mai are până pe 15 decembrie să anunțe oficial câștigătorul licitației pentru Biblioteca școlară virtuală, altfel licitația se va anula și trebuie luată de la capăt, au precizat pentru…
Vezi articolul