Şcolile din Germania au ajuns din nou să se confrunte cu o situație epidemiologică similară celei de acum un an, când erau forțate să se închidă temporar, în cele mai multe landuri. Autoritățile caută soluții pentru rată ridicată a cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor, indicator care în segmentul de vârstă 5-14 ani este dublu faţă de cel al ansamblului populaţiei germane, după cum relatează miercuri agenţia EFE, preluată de Agerpres.
O situaţie asemănătoare, dar cu incidenţe mai mici, a condus anul trecut la închiderea instituţiilor de învăţământ. “De data aceasta trebuie să facem totul pentru a evita închiderea şcolilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Germane a Profesorilor (DL), Heinz-Peter Meidinger.
Acesta a propus ca măsuri testarea extinsă, echiparea sălilor de clasă cu filtrele de aer deja promise, dar care încă nu au sosit peste tot, şi folosirea obligatorie a măştilor, relatează Agerpres.
Riscurile pentru cadrele didactice sunt relativ reduse, dat fiind că în Germania 95% dintre profesori sunt vaccinaţi anti-COVID-19, problema fiind riscul de infectare a adulţilor cu care copiii au contact acasă, a subliniat Meidinger.
Germania a înregistrat miercuri un record de infectări zilnice de la începutul pandemiei, fiind confirmate 52.826 de noi cazuri de COVID-19. Incidenţa la şapte zile a urcat la 319,5 infectări la 100.000 de locuitori, iar în segmentul de vârstă 5-14 acest indicator este de 658,8.
Cancelarul în exerciţiu Angela Merkel a vorbit despre o evoluţie dramatică a pandemiei în Germania şi le-a cerut celor care încă nu s-au vaccinat să o facă. Procentul populaţiei germane vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă este de 67,6%, dar se observă o stagnare în campania de vaccinare.
1 comment
Asta cu scolile deschise cu orice chip, este o fixație nociva.
Pentru un parinte normal la cap, pe primul loc este sanatatea copilului său.
Nu o asociatie cu cativa parinti in frunte(aceștia decid de fapt) si nici un ministru ambitios nu au dreptul sa hotarasca soarta copiilor tuturor părinților.
Un copil care merge la scoala sa invete, nu doar sa socializeze, va invata la fel de bine si online.