Școlile din Germania ar urma să își reia “normal” activitățile după vacanța de vară. Primii pași – acum, înainte de sfârșitul actualului an școlar

1.891 de vizualizări
Distantare la orele la un liceu din Kehl, Germania / Sursa: Einstein-kehl.de
Autoritățile federale și statale din Germania au ajuns la un acord în privința relaxării măsurilor luate pentru combaterea noului coronavirus, iar una dintre acestea este aceea ca școlile să își reia activitatea în mod normal, după vacanța de vară, potrivit Deutsche Welle, care citează AFP. Pe de altă parte, presa germană scrie că încă de luna aceasta școlile și grădinițele din unele landuri își reiau activitatea fără multe dintre restricțiile aplicate până acum.
  • În Germania, deciziile referitoare la învățământ nu sunt luate de guvernul federal, ci de autoritățile din fiecare land. Perioada de vacanță diferă, la rândul ei, în funcție de land, dar cei mai mulți elevi încep anul școlar în august.

Acum guvernul dorește o serie de măsuri de relaxare, păstrând unele interdicții, precum aceea referitoare la evenimentele publice cu mulți participanți, și unele reguli, precum folosirea obligatorie a măștilor în transportul în comun și magazine, potrivit DW.

Este de așteptat și ca autoritățile să intervină ferm în cazuri precum cel de la o măcelărie unde, săptămâna aceasta, au fost testați pozitiv peste 600 de angajați. În urma acestei situații, școlile din zonă au fost închise până la sfârșitul actualului an școlar.

În Germania, școlile, închise din martie, au început să se redeschidă, treptat, din mai. Acum, însă, după cum scria recent Tagesschau, autoritățile încep planificarea pentru “normalizarea” activităților școlare și mai toate landurile sunt de acord cu această abordare.

Cazul Hessa

Potrivit publicației citate, printre cele mai îndrăznețe state germane este Hessa, care de săptămâna viitoare ar urma să îi reprimească pe toți elevii de școală primară, fără reguli de distanțare fizică. În cele două săptămâni rămase până la vacanță, părinții vor avea, totuși, posibilitatea să nu-și mai trimită copii la școală, iar aceștia să continue să învețe de acasă.

Ziarul mai notează că, pentru redeschiderea școlilor în condiții cât mai normale, atât politicieni, cât și organizații ale profesorilor au cerut să fie formulate, pe baza recomandărilor unui grup științific coordonat la nivel național, o serie de recomandări și reguli minime.

  • Printre cele avute în vedere: lecțiile să se desfășoare fără reguli de distanțare între elevi, dar să exite delimitări între clase, iar părinții și profesorii să respecte regulile de distanțare; să fie purtate măști.

 

Citește și: INTERVIU “Luni m-am întors la școală” – O elevă din Germania povestește ce înseamnă revenirea la clasă în condiții de distanțare, după multe săptămâni de învățat acasă / “Unii prieteni se bucură că se întorc, eu cred că nu era chiar atât de necesar”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Noul calendar pentru titularizare 2020 şi etapele de mobilitate au fost anunțate de Ministerul Educației: examenul pentru angajarea în școli va avea loc pe 15 iulie 2020. Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care vor un post în regim “plata cu ora”

Examenul de titularizare va avea loc în data de 15 iulie 2020, a decis Ministerul Educației, care anunță printr-un comunicat de presă că repartizarea candidaților se va face în ordinea…
Vezi articolul

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ce Comisia de Etică a UBB a spus că teza de doctorat a lui Bode este “profund viciată”: “Premierul României cere respectarea legii. În cazul punctual, este o situație care se tranșează în cadrul unui proces”

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat miercuri despre plagiatul lui Lucian Bode, în urma anunţului Universităţii Babeş Bolyai, că la fel ca şi în orice alte cazuri,…
Vezi articolul

Președintele Consiliului Județean Bihor anunță investiții într-o clasă în sistem dual, după modelul şcolii Kronstadt din Braşov: Pe lângă elevi, se vor putea pregăti profesional şi adulții, contracost

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a anunțat marți că din toamnă elevii care se specializează în sistem dual ca sudori, la Liceul tehnologic din Cadea, vor putea învăța cu…
Vezi articolul