Școlile din Franța s-au închis pentru prima dată de la carantina totală de acum un an, dar continuă online până la vacanța de primăvară

366 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Școlile din Franța s-au închis, marți, pentru prima dată de la carantina severă din primăvara anului trecut, în conformitate cu decizia de săptămâna trecută a autorităților, de a extinde măsurile anti-Covid-19. După Paștele catolic, în care a fost tolerată deplasarea între regiuni, închiderea școlilor este parte a unei noi carantine naționale ce coincide cu o creștere a ritmului vaccinării, notează Radio France Internationale.

Școlile se închid pentru majoritatea elevilor, dar copiii angajaților din sectoarele esențiale și cei cu nevoi speciale vor avea acces la clase în continuare. Școlile primare și grădinițele se închid pentru trei săptămâni, iar liceele pentru patru săptămâni, perioadă care include o vacanță de primăvară de două săptămâni. Cu excepția vacanței, elevii vor continua să învețe online, după cum Edupedu.ro a notat aici.

Potrivit RFI, părinții au putut, în perioada Paștelui, să îi lase pe elevi la bunici sau să se deplaseze în locurile unde vor să-și petreacă perioada de carantină, în condițiile în care va exista o limitare a călătoriilor la 10 km în jurul locuinței.

Potrivit sursei citate, autoritățile franceze estimează că numărul infectărilor Covid-19 va atinge un punct maxim în următoarele zece zile, iar numărul cazurilor critice va atinge un maxim până la sfârșitul lunii aprilie.

Campania de vaccinare se intensifică, potrivit sursei citate, ținta pe termen scurt fiind ca 400.000 de persoane să fie vaccinate zilnic.

Citește și: Ce se întâmplă cu școlile din Europa, în luna în care cele românești stau închise complet? Harta educației europene în al treilea val al pandemiei Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Liviu Papadima, despre subiectele la limba română de la simularea Evaluării Naționale 2024: Verifică algoritmi pe care copiii îi deprind cu ajutorul meditatorilor, decât să intre în esența problemei, să fie capabili să înțeleagă ce citesc și să se exprime logic

Profesorul Liviu Papadima, pe al cărui text „Pisica mea în sala de lectură” l-au avut de analizat elevii la proba de limba română la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, crede…
Vezi articolul

Ministrul Educației atenționează primăriile care nu plătesc bursele elevilor că fac deturnare de fonduri: Vom propune o reformă a sistemului de alocare a burselor / Bursa de ajutor social va avea un cuantum minim de 250 de lei

Ministerul Educaţiei va propune o reformă a sistemului de alocare a burselor elevilor care va presupune o creştere importantă de buget şi cuantumuri minime care să fie garantate inclusiv prin…
Vezi articolul