Școlile din Filipine s-au deschis după mai bine de doi ani, pe fondul relaxării restricțiilor anti-Covid-19

189 de vizualizări
Foto: © Wong Sze Yuen | Dreamstime.com
Milioane de elevi filipinezi s-au întors luni în sălile de clasă pentru prima dată în mai bine de doi ani, după ce autorităţile au ridicat cele mai multe restricţii impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Ţara este printre ultimele din lume care a reluat cursurile complet şi cu prezenţă fizică, închiderea prelungită a şcolilor stârnind temeri legate de o înrăutăţire a situaţiei educaţiei, aflate deja în criză, notează AFP.

După închiderea şcolilor filipineze, autorităţile a implementat un program de “învăţare hibridă”, care a inclus materiale tipărite, dar şi cursuri difuzate la televizor şi pe reţelele de socializare.

Înaintea redeschiderii, guvernul şi-a intensificat campania de vaccinare şi a declarat că va face transportul public gratuit pentru toţi elevii până la sfârşitul anului calendaristic.

Sâmbătă, guvernul a alocat bani în numerar elevilor şi părinţilor pentru a-i ajuta cu cheltuielile, ceea ce a dus la scene de dezordine în faţa centrelor de distribuţie, mai transmite Agerpres.

Odată cu redeschiderea şcolilor, problemele de dinaintea crizei sanitare au reapărut, de la numărul mare de elevi şi metodele de predare învechite la lipsa infrastructurii esenţiale.

Chiar şi înainte de pandemie, nouă din zece copii filipinezi nu erau capabili să “citească şi să înţeleagă un text simplu” până la vârsta de zece ani, au explicat Banca Mondială şi alte agenţii într-un raport recent.

Doar 10 ţări se aflau într-o situaţie mai gravă, printre acestea numărându-se Afganistan, Laos, Ciad şi Yemen, potrivit aceleiași surse.

Foto: © Wong Sze Yuen | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: “Poate se găsește o posibilitate legală prin care testarea copiilor să fie obligatorie. Încrederea în părinți îmi doresc să fie cât mai mare, dar am îndoieli că toți părinții au utilizat aceste teste acasă corect”

O lege ar putea rezolva situația legată de numărul redus de cazuri confirmate prin testele salivă și pentru a înlătura suspiciunile potrivit cărora nu toți părinți își testează copiii acasă…
Vezi articolul

Bursele pentru olimpicii internaționali care nu câștigă premii la competițiile internaționale, dar fac parte din loturile de concurs, nu sunt prevăzute în legea Educației, acesta este motivul pentru care elevii respectivi au fost trecuți la bursele de merit și nu la cele de excelență olimpică, precizează Ministerul Educației

Ministerul Educației a trimis Edupedu.ro câteva precizări după publicarea articolului în care Consiliul Național al Elevilor a condamnat ferm decizia luată „peste noapte”, de a tăia din draftul metodologiei de…
Vezi articolul

Atâta timp cât nu orice școală o vedem viabilă pentru un copil, înseamnă că avem o problemă. În mod normal, n-ar mai trebui să fie hăituirea pentru admitere la o anumită școală, spune Gabriel Vrânceanu, șeful serviciului de Dezvoltare Curriculum din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, din Ministerul Educației

În mod normal, n-ar mai trebui să fie hăituirea pentru admitere la o anumită școală, spune Gabriel Vrânceanu, șeful serviciului de Dezvoltare Curriculum din cadrul Centrului Național de Politici și…
Vezi articolul