Școlile din capitala Indiei s-au redeschis, după un episod extrem de sever de poluare care a declanșat urgența de sănătate publică

48 de vizualizări
Foto: Captură Youtube.com
Școlile din capitala Indiei, New Delhi, s-au redeschis miercuri după ce fuseseră închise timp de două zile din cauza unui episod extrem de sever de poluare, care a declanşat o urgenţă de sănătate publică şi a provocat proteste din partea rezidenţilor şi a grupurilor de mediu, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Elevii indieni, mulţi purtând măşti, s-au întors în şcolile din New Delhi şi din oraşele din jur, chiar dacă poluarea aerului a rămas la niveluri “nesănătoase” în majoritatea zonelor din nordul Indiei, inclusiv în capitală, scrie agenția de presă.

Meteorologii prognozează precipitaţii uşoare pentru miercuri şi semnificative pentru ziua de joi. Dacă ploile slabe pot să deterioreze şi mai mult calitatea aerului, cele torenţiale tind să scadă nivelul de poluare, relatează Agerpres.

Autorităţile au interzis luni circulaţia maşinilor cu numere de înmatriculare impare, într-o încercare de a reduce poluarea.

În noaptea de luni spre marţi, peste 1.500 de oameni s-au adunat la Poarta India, un monument de război din centrul oraşului New Delhi, pentru a protesta faţă de nivelurile ridicate de poluare şi a cere măsuri din partea autorităţilor federale şi statale.

Indexul calităţii aerului măsurat de Ambasada Statele Unite de la New Delhi a rămas la nivelul “nesănătos” de 177 de unităţi miercuri, în scădere faţă de valoarea de 331, înregistrată marţi dimineaţă.

Duminică, un buletin guvernamental a anunţat că indexul calităţii aerului a atins cel mai grav nivel din anul 2019, urcând până la 494 unităţi pe o scală de 500. Luni dimineaţă, nivelul poluării coborâse sub valoarea de 400 de unităţi.

Foto: Captură Youtube.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

9 medii de 10 în plus la Evaluarea Națională 2024, după contestații. În total, 74 de elevi au obținut medii maxime. Este cel mai mic număr din ultimii 11 ani

A crescut numărul elevilor cu media generală 10 la Evaluarea Națională 2024, după rezolvarea contestațiilor, potrivit Ministerului Educației. Inițial erau 65 de medii de 10. După soluționarea contestațiilor, numărul lor a…
Vezi articolul

Puțin peste 20 de mii de elevi vor primi burse „Bani de liceu”, de 250 de lei pe lună, în anul școlar 2022-2023, anunță Ministerul Educației. Numărul beneficiarilor este în scădere cu peste 8.000 față de acum 2 ani 

20.498 de elevi din toată țara primesc în acest an școlar 2022-2023, burse “Bani de liceu”, anunță ministerul Educației. Amintim că în prezent sunt probleme la nivel național legate de…
Vezi articolul

Ministerul Educației acceptă înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care fac 6 ani după 31 decembrie 2019. Peste 150 de copii fuseseră respinși, deși aveau aviz de la psihologi

Ministerul Educației schimbă procedura de înscriere la clasa pregătitoare și acceptă copiii care împlinesc 6 ani după 31 decembrie 2019 și în cazul cărora psihologii au dat aviz că sunt…
Vezi articolul

Școala în campania electorală. Echipa de robotică a Liceului de Informatică din Arad, folosită politic de primarul-candidat Călin Bibarț, PNL, contrar legii. Directoarea școlii și inspectorul școlar general, numit pe filieră liberală, spun că nu știu despre ce e vorba

Primarul liberal al Aradului, Călin Bibarț, candidat pentru un nou mandat, a publicat luni seară, pe pagina sa de Facebook, un spot în care echipa de robotică a Liceului Național…
Vezi articolul