Școlile de maiștri militari și subofițeri au început înscrierile, anunță Ministerul Apărării / Înscrieri și la universitățile militare

9.462 de vizualizări
Foto: MAPN
Elevii aflați în ultimul an de liceu, dar și absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2022, se pot înscrie pentru admiterea la învățământul postliceal militar, potrivit unei postări pe pagina de Facebook Recrutare MApN. Perioada de înscriere pentru aceștia ține până la data de 10.06.2022. Vezi mai jos și informațiile despre înscrierea la învățământul universitar militar.

La învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari sunt scoase 449 de locuri şi pentru subofiţerilor sunt 731 de locuri. 

Iată calendarul activităților de selecție pentru învăţământul postliceal militar:

  • „01.02 – 10.06.2022 – înscrierea candidaților;
  • 07.03 – 30.06.2022 – selecția candidaților;
  • 08.07.2022 – finalizarea dosarelor de candidat;”

Potrivit anunțului, admiterea constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză:

  • „03.08.2022 – proba de evaluare a cunoştinţelor (subofiţeri);
  • 08.08.2022 – proba de evaluare a cunoştinţelor (maiştri militari);”

Plan de școlarizare al Ministerului Apărării Naționale pentru anul de învățământ 2022-2023 – studii postliceale:

Ministerul Apărării Naționale publică numărul de locuri în dreptul fiecărui instituții militare de învățământ. Pentru formarea maiștrilor militari, cele mai multe locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri și Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” (110 locuri pentru Ministerul Apărării Naționale). La Şcoala Militară de Maiştri Militari si Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică sunt 105 locuri. 101 locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu”.

Pentru formarea subofițerilor, Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” are cele mai multe locuri: 417. Un număr de 158 de locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică.

În privința admiterii la învățământul universitar militar, se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2022, conform anunțului.

Perioada de înscriere, selecție și examinare este următoarea:

  • 01.02 – 03.06.2022 – înscrierea candidaților;
  • 07.03 – 17.06.2022 – selecția candidaților; 
  • 14.03 – 10.06.2022 – examinarea medicală – candidații pentru Institutul Medico-Militar și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”; 
  • 24.06.2022 – finalizarea dosarelor de candidat;

Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză. Mai multe detalii despre admitere sunt aici.

Pe de altă parte, „admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniile de licenţă Drept şi Sănătate) se desfăşoară conform regulamentelor acestor instituţii.”

Plan de școlarizare al Ministerului Apărării Naționale pentru anul de învățământ 2022-2023 – studii universitare de licență:

Ministerul Apărării Naționale alocă pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor 154 de locuri. Dintre acestea, 10 sunt la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, 15 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, 26 la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, 28 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 33 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și 42 la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”.

În legătură cu învăţământul universitar civil, 89 de locuri sunt la medicină: 59 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și 30 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” – Tg.Mureș.

De menționat este că înscrierea se poate face și online, dar trebuie să „întrebați personalul recrutor cum trebuie să procedați, ce documente trebuie să trimiteți și la ce adresă de e-mail”. Astfel, în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, trebuie să contactați biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul, se arată în anunț. Numerele de telefon și adresele sunt disponibile aici și aici.

Plan de școlarizare al Ministerului Apărării Naționale pentru anul de învățământ 2022-2023 – studii universitare de master și doctorat:

Planul de şcolarizare pentru anul şcolar/universitar 2022-2023 este aici.

Metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la programele de studii din instituțiile de învățământ superior, pentru anul universitar 2022-2023:

Amintim că Edupedu.ro a scris despre înscrierile pentru admiterea la colegiile militare pentru elevii de clasa a VIII-a, care țin până la data de 26 martie 2022 și sunt scoase 600 de locuri.

Citește și: Încep înscrierile pentru admiterea la colegiile militare pentru elevii de clasa a VIII-a și țin până pe 25 martie. Care sunt criteriile de recrutare

1 comment
  1. Pe ce domeniu trebuie să mă înscriu dacă vreau să semnez după aceea contract cu ijj să lucrez in domeniul jandarmi sau care sunt procedurile…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Florin-Alexandru Bologa

Florin-Alexandru Bologa, tânărul cu deficiențe de vedere medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice 2024, absolvent UBB Cluj: Mi-am demonstrat că, dacă dorești ceva cu adevărat, poți. Am urmat cursuri de psihopedagogie specială ca să ajut și eu persoanele cu dizabilități vizuale, după cariera sportivă

Florin-Alexandru Bologa, tânărul cu deficiențe de vedere care a reușit să obțină medalia de aur la judo la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, a fost invitat de onoare la…
Vezi articolul

Încă două zile libere pentru angajații din școlile de stat, în 2023, aprobate de Guvern, fără nicio justificare pentru pierderile elevilor din România, țară aflată în topul european cu cele mai puține zile de școală

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 28 decembrie, hotărârea de guvern prin care va acorda bugetarilor, în anul următor, încă trei zile libere: 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august,…
Vezi articolul

Școlile italiene pot rămâne deschise pentru elevi în cursul acestei veri, conform unui plan național. Obiectivul principal: elevii să-și refacă legăturile sociale și cele cu școala, după întreruperile din pandemie

Școlile italiene au posibilitatea, pe parcursul acestei veri, să rămână deschise pentru diverse activități educaționale care au drept scop să îi ajute pe elevi să “își consolideze competențele pentru anul…
Vezi articolul