Școlile care folosesc cataloage electronice au 7 zile la dispoziție să se înscrie într-un program de pilotare centralizat, lansat de Ministerul Educației, pentru anul școlar 2021-2022

6.716 vizualizări
Foto: captură dintr-un catalog electronic
Școlile de stat și particulare din România care folosesc cataloage electronice, se pot înscrie până la data de 10 septembrie în programul de școli-pilot, lansat de Ministerul Educației, anunțat inițial de secretarul de stat, Radu Szekely, pe pagina sa de Facebook. Unitățile de învățământ își vor achiziționa programele / serviciile de catalog electronic din bugetul propriu. Școlile care se vor înscrie vor putea să treacă notele doar în catalogul electronic, fără să mai folosească pe cel clasic, potrivit anunțului.

UPDATE: Ministerul Educației a pus și pe pagina oficială anunțul și ordinul de ministru.

Potrivit Ordinului, în program se pot înscrie pentru anul școlar 2021-2022 școlile care consemnează deja situația școală a elevilor în format electronic (cataloage electronice), printr-o solicitare scrisă adresată Ministerului Educației și transmisă inspectoratului școlar, pe raza căruia se află instituția.

Foto: captură document / Facebook.com – Radu Szekely
Foto: captură document / Facebook.com – Radu Szekely

Conform secretarului de stat, „această inițiativă vine ca răspuns la nevoia sistemică de transformare digitală a educației”. Acesta a mai precizat că „școlile care se înscriu în acest program vor consemna situația școlară și rezultatele evaluării elevilor doar în catalogul electronic”.

Ordinul privind implementarea catalogului electronic în școli pilot arată că la sfârșitul anului școlar, catalogul electronic se tipărește, semnează, avizează și arhivează de către directorul unității de învățământ.

Pilotarea este diferită de cea lansată joi, când au fost anunțate școlile-pilot înscrise pentru pilotarea unor măsuri curriculare. De data aceasta, Ministerul Educației anunță că pilotează catalogul electronic în școli care au deja astfel de programe implementate, sau care își pot implementa prin cheltuieli din surse proprii asemenea softuri. Acest tip de pilotare este una centralizată, prin care ministerul, și nu școlile, decide ce se pilotează.

Un comunicat transmis ieri de Ministerul Educației anunța că în anul școlar 2021-2022, vor funcționa șase școli-pilot. Cea mai importantă componentă pilotată este „transformarea curriculară”. De asemenea, se urmărește și înlocuirea tezelor semestriale cu un portofoliu al elevului. 

Fostul secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, Marian Murguleț, a declarat anul trecut că la sfârșitul lunii octombrie 2020 urma să fie lansată licitația catalogului electronic, un proiect în valoare de 49 de milioane de euro.


1 comment
  1. Daca statul nu este in stare sa implementeze catalogul electronic in toate unitatile scolare de stat, cel putin sa-l lase scolile sa-si rezolve ei aceste cataloage, oricum platesc ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere liceu 2024. Directoarea Andreia Bodea: În ziua în care sunteți programați, părinți și copii, să aveți foarte clar în mână și doar să copiați pe foaie ordinea corectă a opțiunilor. Dacă copilul are anul acesta media 9,21, coborâți până la un liceu unde anul trecut s-a intrat cu 8,21

„În ziua în care sunteți programați, părinți și copii, să aveți foarte clar în mână și doar să copiați pe foaie ordinea corectă a opțiunilor”, a declarat Andreia Bodea, directoarea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Cazul de agresiune de la Târgu Mureș, mușamalizat. Raportul Inspectoratului: „Se recomandă reluarea urgentă a comunicării amiabile” între învățătoarea agresoare și mama elevei agresate / Cât timp au fost inspectorii în clasă „s-a constatat o atmosferă de colaborare și interacțiune corectă cu elevii, manifestând respect și toleranță”

Cazul învățătoarei Mariana Alexa, care i-a abuzat verbal pe unii dintre elevii săi de la Școala Gimnazială „Romusul Guga”, s-a încheiat cu un avertisment pentru aceasta, iar în raportul Inspectoratului…
Vezi articolul

Lista celor 450 de școli în care elevii vor primi Masa Caldă în acest an școlar, pusă în dezbatere publică / Au fost înlocuite 7 școli în toată țara, acolo unde anul trecut programul nu s-a desfășurat din diverse motive

Ministerul Educației a pus luni în dezbatere publică lista celor 450 de școli beneficiare ale programului Masă caldă și proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea listei în care se…
Vezi articolul