Școlile americane – pe cale să piardă sprijinul federal pentru securitate cibernetică, deși peste 80% dintre ele au fost afectate de atacuri sau alte incidente de acest fel în 2023-2024

82 de vizualizări
Foto: © Dan Grytsku | Dreamstime.com
Unitățile de învățământ din SUA sunt pe punctul să piardă sprijinul pe care îl oferă guvernul federal pentru asigurarea securității cibernetice, în condițiile măsurilor luate de Administrația Trump pentru reducerea costurilor, inclusiv prin suspendarea unei inițiative majore în domeniu, scrie Education Week.  

Potrivit sursei citate, în sistemul descentralizat de educație din SUA, guvernul federal joacă un rol important în distribuirea de resurse pentru ca școlile să fie protejate în fața atacurilor cibernetice, lansate adesea de persoane aflate în afara SUA. 

Dar, arată EdWeek, Departamentul Educației din guvernul federal, a cărei închidere a fost solicitată de președinte, a suspendat cel puțin temporar activitățile unui consiliu de coordonare pentru siguranță cibernetică în școli. Acest consiliu, ce reunea reprezentanți ai agențiilor federale, ai departamentelor pentru educație din statele americane, ai școlilor și ai companiilor de tehnologie, coordona răspunsurile la amenințări și atacuri cibernetice asupra școlilor.

Potrivit publicației menționate, experții în securitate cibernetică școlară sunt îngrijorați, acum, de modul cum vor fi afectare rețelele de distribuire a informațiilor între sistemele școlare, care le ajută pe acestea să rămână cu un pas înaintea autorilor de atacuri și să prevină scurgerile de date.

  • Este citat un expert IT școlar din Oklahoma, Jun Kim, potrivit căruia „școlile sunt ținte bogate (…), avem nevoie de acel sprijin (federal – n.red.) așa încât, atunci când suntem atacați, [agențiile federale] să aibă resurse și oameni să vină în ajutor, să te repui pe picioare mai repede”. 

Potrivit EdWeek, viitorul unui alt for, Centrul Multi-Statal de Analiză și Partajare a Informațiilor, for central ce oferă resurse în domeniul securității cibernetice pentru guvernele statale și locale din SUA, este de asemenea sub semnul întrebării, în condițiile în care o organizație non-profit implicată în operarea acestuia se confruntă cu tăierea finanțării asigurate de Departamentul pentru Securitate Internă. 

Expertul menționat, Jun Kim, spune că în acest domeniu „școlile sunt izolate. Avem nevoie de sprijinul și informațiile și instruirea oferite de aceste organizații mari, pentru a ne păstra implicarea, pentru a ne dezvolta politicile, pentru a identifica pericolele emergente și pentru a produce unele strategii”. 

  • Dar, arată EdWeek, citând și alți experți, reducerile de personal de la Departamentul Educațeii și de la Agenția pentru securitate cibernetică ar putea perturba în mod serios capacitatea școlilor de a răspunde și de a-și reveni în urma unor atacuri cibernetice, într-un moment în care unitățile școlare au nevoie de chiar mai mult ajutor pentru a face față amenințărilor existente. 

Este citat și un raport din 2022 potrivit căruia, din cauza atacurilor informatice, districtele școlare americane au pierdut între 50.000 de dolari și 1 milion de dolari per atac, iar timpul în care învățarea a fost afectată a fost de la 3 zile până la 3 săptămâni.

Iar un alt raport menționat în articol, raport publicat în martie a.c., arată că 82% dintre școlile americane au fost afectate de un incident cibernetic între iulie 2023 și decembrie 2024.

Foto: © Dan Grytsku | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii arădeni care au câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston nu primesc burse din partea statului român / Mentorul echipei: „Fiecare a primit câte o scrisoare de la președintele Iohannis și atât” / Căpitanul echipei: „Am adus un titlu important pentru România. Am sperat că vom fi recunoscuți”

Campionii mondiali la robotică din echipa arădeană Delta Force nu primesc niciun fel de bursă din partea statului român, chiar dacă titlul le-ar fi asigurat accesul nu la una, ci…
Vezi articolul

Profesori admiși cu burse de 3.700 lei/lună la masteratul didactic al facultății unde lucrează: Cazul unor cadre de la Facultatea de Matematică și Informatică – Universitatea Babeș-Bolyai / Instituția a adoptat ulterior norme etice pentru „cadrul didactic student” și spune că nu a fost nimeni avantajat la admitere

Mai multe cadre didactice ale Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, inclusiv un membru al comisiei de admitere, au concurat și au fost admise la…
Vezi articolul

Camelia Gavrilă, președintele departamentului de educație PSD: Ipoteza lansată de Raluca Turcan privind înghețarea anului școlar decredibilizează guvernarea și inflamează starea de spirit a românilor. Sistemul este capabil să recupereze, materia poate fi esențializată

Declarația vicepremierului Raluca Turcan cu privire la posibilitatea înghețării anului școlar “anulează toate eforturile Ministerului Educației de a menține elevii și profesorii activi și cu un confort psihologic bun în…
Vezi articolul

VIDEO „Ce conține vaccinul? Să nu mai fiu tristă, să nu mai fie școala online. Vaccinul înseamnă să mă bucur de copilărie” – mesajul unui copil în campania de comunicare privind importanța vaccinării pentru revenirea la normalitate și la școala fizică

Revenirea la normalitate înseamnă întoarcerea la școala fizică, pe terenul de joacă împreună cu colegii și în sălile de clasă fără mască. Este mesajul transmis de o elevă în cadrul…
Vezi articolul