Școli închise în New Delhi, timp de o săptămână, din cauza aerului poluat. Se vor ține ore online în capitala indiană până când dispare pătura de smog

246 de vizualizări
Foto: 215370336 © Sumitsaraswat09 | Dreamstime.com
Școlile și centralele de producere a energiei electrice pe bază de cărbune s-au închis în New Delhi deoarece metropola a fost acoperită de smog în ultima săptămână, transmite EuroNews. Măsurile stricte au fost puse în aplicare pentru combaterea agravării poluării atmosferice, în urma unui ordin al ministerului federal al mediului.

Măsurile vin și în contextul în care autoritățile din India se gândesc dacă New Delhi ar trebui să intre într-un lockdown, întrucât o pătură de smog groasă și gri va continua să învăluie orașul, în special diminețile, în următoarea perioadă. Oficialii au emis indicații marțea trecută pentru stoparea poluării și pentru a le arăta locuitorilor că guvernul ia măsuri pentru controlul crizei de mediu care afectează capitala de ani de zile, mai transmite Euronews.

Toate școlile din Delhi vor rămâne închise până la noi ordine din cauza nivelurilor ridicate de poluare a aerului din oraș, a ordonat astăzi (n. red. ieri, 21 noiembrie 2021) Direcția de Educație, deoarece în capitală calitatea aerului încă este slabă. În acest timp, se vor desfășura numai cursuri online, se arată într-o informare actualizată despre situație, conform ndtv.com.

  • Ce este smogul? Potrivit dexonline.ro, smogul este o “ceață deasă, amestecată cu fum și cu praf industrial, formată în regiunile industrializate sau în marile orașe, cu efecte dăunătoare asupra sănătății populației”.

Prim-Ministrul șef al statului indian Delhi, Arvind Kejriwal, a anunțat inițial pe 13 noiembrie că școlile vor rămâne închise timp de o săptămână începând de luni. O zi mai târziu, guvernul statului Haryana, învecinat, a anunțat închiderea școlilor din patru orașe – Gurugram, Faridabad, Sonipat și Jhijar.

Pe lângă închiderea școlilor, Comisia pentru Monitorizarea Calității Aerului din statul asiatic a ordonat oprirea activităților de construcții până pe 21 noiembrie și a interzis circulația camioanelor care transportau mărfuri neesențiale, mai scrie euronews.com. De asemenea, comisia a îndrumat New Delhi și statele din jur să „încurajeze” munca de acasă pentru jumătate dintre angajații din toate birourile private.

Starea aerului din New Delhi. Cât de periculos este smogul?

În ciuda unor îmbunătățiri ale aerului din New Delhi în ultimele două zile, valorile înregistrate de particulele periculoase în această săptămână au fost încă de șapte ori peste nivelul de siguranță, urcând peste 300 de micrograme pe metru cub în unele părți ale orașului. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) desemnează nivelul de siguranță pentru particulele minuscule, otrăvitoare, la 25.

Meteorologii indieni atrag atenția: calitatea aerului se va mai înrăutăți și înainte de sosirea vântului rece, săptămâna viitoare, care va îndepărta, totuși, smogul. Nivelul de poluare atmosferică 470 din 500, pe scala Indexului de Calitate a Aerului (AQI) înseamnă că aerul afectează oamenii sănătoși și îi afectează și mai grav pe cei cu alte boli, scrie Reuters.

Foto: © Sumitsaraswat09 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și:
Ce s-a decis la Summitul COP26 pentru încălzirea climatică. Rezultatele, modeste, după negocierile intense
Elevi din 20 de țări au ținut lecții la clasă despre schimbările climatice, într-o mișcare de conștientizare a schimbărilor din natură / Producția de dioxid de carbon s-ar putea reduce cu 19 gigatone în 30 de ani și dacă 16% din elevi ar avea acces la informație relevantă despre mediu
august 2021: Autoritățile din India vor să-i vaccineze prioritar pe toți cei 10 milioane de profesori înainte de Ziua Profesorului, sărbătorită pe 5 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Națională a Organizațiilor Studențești, Consiliul Național al Elevilor și Consiliul Tineretului din România condamnă restricționarea accesului ONG-urilor la justiție și solicită intervenția președintelui Iohannis

„Ne opunem ferm proiectelor de lege toxice care au ca obiect limitarea drepturilor ONG-urilor”, transmit într-un comunicat comun Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Național al Elevilor…
Vezi articolul

Profesoara Simona Cristea, replică în scandalul examenelor cu subiecte identice, în care este cercetată disciplinar: „Nu există nicio prevedere care să interzică repetarea subiectelor de la o sesiune la alta”

„Nu există nicio prevedere legală care să interzică titularului de curs repetarea subiectelor de examen de la o sesiune de examen la alta”, spune profesoara Simona Cristea de la Facultatea…
Vezi articolul