Școala pe plajă – o nouă tendință în educație în Marea Britanie

405 vizualizări
Foto: Pixabay.com
După succesul mișcării ”Școala în pădure”, care încurajează profesorii să scoată copiii dintre cei patru pereți clasei pentru a face ore în mijlocul naturii, acum există un nou îndemn: acela de a-i duce pentru lecții pe plajă. Trendul nu este foarte accesibil pentru orașele care nu au o astfel de deschidere, dar pentru copiii care pot ajunge ușor pe plajă ar fi un mare câștig.

Copiii pot învăța pe plajă despre impactul poluării, dar și despre flora și fauna de coastă, despre ciclurile lunare, ecologie și geomorfologie, potrivit unui articol recent publicat de theguardian.com. Mai mult, respiră aer curat, fac mișcare, își fac prieteni și învață ce este ”lucrul în echipă”.

Ce mai pot învăța copiii? Despre poluarea marină – ce poți sau nu poți arunca la toaletă, pot construi adăposturi, pot face artă din nisip și lua masa pe plajă în adăposturile construite de ei. Apoi pot face bazine din pietre, pot curăța plaja și în final cina pe plajă la foc de tabără.

Beneficiile sunt foarte mari: dorm mai bine, au o mai mare poftă de mâncare, se construiesc legături mai puternice între prieteni dincolo de interacțiunea din clasă și își dezvoltă creativitatea.

Puteți citi mai multe pe theguardian.com

Foto: Pixabay.com

Citește și:


1 comment
  1. De asemenea, pot invata matematica: sa numere scoicile de pe plajă, sa formeze mulțimi. În concluzie acest tip de educație merge până la o varsta. De acolo înainte este timp pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, care a părăsit în plin scandal de plagiat conducerea Ministerului Educației, a revenit pe postul de rector al Universității de Agronomie din București “din 3 sau 4 octombrie”, spune cel care i-a ținut locul / “Nicio sesizare” primită încă de USAMV privind acuzațiile de plagiat

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a dat demisia după jurnalista Emilia Șercan a scris că a plagiat într-un curs de specialitate, a revenit în funcția de rector la…
Vezi articolul

Profesorii pot completa dosarele pentru Definitivat 2025 în perioada 2-13 iunie, potrivit calendarului oficial / Portofoliul profesional al cadrelor didactice este evaluat în ziua în care este efectuată cea de-a doua inspecție de specialitate

În perioada 2-13 iunie, profesorii care s-au înscris la definitivat 2025 pot să-și completeze dosarul, potrivit calendarului oficial. Cea de-a doua inspecție de specialitate se desfășoară până la data de…
Vezi articolul

Președinta consiliului ARACIP, Mariana Dogaru, lider sindical al FSLI, a avut degrevare integrală de normă în anul școlar trecut – document / Reprezentanții sindicatelor vor putea participa la evaluarea externă a școlilor, conform proiectului de lege Deca

Reprezentanții organizațiilor sindicale vor participa, cu statut de observatori, la evaluările externe ale unităților de învățământ, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar. Edupedu.ro a scris că ARACIP, agenția care acreditează și…
Vezi articolul