Școala pe plajă – o nouă tendință în educație în Marea Britanie

402 vizualizări
Foto: Pixabay.com
După succesul mișcării ”Școala în pădure”, care încurajează profesorii să scoată copiii dintre cei patru pereți clasei pentru a face ore în mijlocul naturii, acum există un nou îndemn: acela de a-i duce pentru lecții pe plajă. Trendul nu este foarte accesibil pentru orașele care nu au o astfel de deschidere, dar pentru copiii care pot ajunge ușor pe plajă ar fi un mare câștig.

Copiii pot învăța pe plajă despre impactul poluării, dar și despre flora și fauna de coastă, despre ciclurile lunare, ecologie și geomorfologie, potrivit unui articol recent publicat de theguardian.com. Mai mult, respiră aer curat, fac mișcare, își fac prieteni și învață ce este ”lucrul în echipă”.

Ce mai pot învăța copiii? Despre poluarea marină – ce poți sau nu poți arunca la toaletă, pot construi adăposturi, pot face artă din nisip și lua masa pe plajă în adăposturile construite de ei. Apoi pot face bazine din pietre, pot curăța plaja și în final cina pe plajă la foc de tabără.

Beneficiile sunt foarte mari: dorm mai bine, au o mai mare poftă de mâncare, se construiesc legături mai puternice între prieteni dincolo de interacțiunea din clasă și își dezvoltă creativitatea.

Puteți citi mai multe pe theguardian.com

Foto: Pixabay.com

Citește și:


1 comment
  1. De asemenea, pot invata matematica: sa numere scoicile de pe plajă, sa formeze mulțimi. În concluzie acest tip de educație merge până la o varsta. De acolo înainte este timp pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19. Valeriu Gheorghiță: De săptămâna viitoare deja pot fi programați în platformă prin conturile părinților

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea serului Pfizer BioNTech pentru grupa de vârstă 12-15 ani, anunță Ministerul Sănătății. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Imunizare anti-COVID, dr.…
Vezi articolul

Rata de vaccinare este mult mai mare în școlile din Cluj cu predare în limba maghiară, decât cele în limba română – presa locală / Agenția ungară MTI: conștiința responsabilității este mai dezvoltată

În școlile din județul Cluj, jumătate dintre cadrele didactice sunt vaccinate împotriva noului coronavirus, dar există o variație foarte mare între unitățile de învățământ: în cazul unora, rata de vaccinare…
Vezi articolul