Admitere 2022 Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), organizată online la licență, masterat și doctorat

2.809 vizualizări
SNSPA / Foto: snspa.ro
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va organiza admiterea 2022 la studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat, în mediul online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, admiterea la programele de studii universitare de licenţă organizate de Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultatea de Management din cadrul SNSPA se va realiza pe baza mediei examenului de Bacalaureat.

“Candidaţii vor accesa platforma de admitere online în perioada înscrierilor, 1-15 iulie 2022, vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate şi vor selecta programele de studii şi forma de învăţământ (ZI/ID), din cadrul facultăţilor pentru care optează”, se arată în comunicat.

Facultatea de Ştiinţe Politice va începe selecţia candidaţilor încă din primăvară.

Astfel, candidaţii au posibilitatea de a participa la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică, Logică sau Limba română.

Preînscrierile online la prima sesiune de pretestare vor începe miercuri, 23 februarie.

“Candidaţii vor avea astfel ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care vor dori să obţină o notă mai mare, precum şi cei care nu au participat la prima pretestare, se vor putea înscrie la cea de-a doua sesiune de pretestare, desfăşurată în luna iulie 2022. Pentru a fi admişi, după susţinerea examenului de Bacalaureat, candidaţii preînscrişi la Facultatea de Ştiinţe Politice vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaţilor declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare, va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obţinut-o)”, susţine aceeaşi sursă.

Pe 19 iulie SNSPA va afişa lista tuturor candidaţilor admişi la cele patru facultăţi din cadrul universităţii, iar după afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi pe locurile de la buget şi taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis şi se va înmatricula.

Calendarul admiterii la cele 11 programe de licenţă organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

De asemenea, în perioada 11-22 iulie, SNSPA organizează înscrieri online pentru admiterea la programele de masterat. SNSPA are un portofoliu care cuprinde 56 de programe de masterat, în domenii precum: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene şi management.

“Concursul de admitere la studiile universitare de masterat cuprinde două etape: înscrierea online şi admiterea. Condiţiile de admitere sunt stabilite în funcţie de domeniul fiecărui masterat şi presupun o singură probă de concurs, încărcată în contul de candidat, realizată conform condiţiilor specifice, afişate pe website-urile fiecărei structuri academice din SNSPA”, precizează SNSPA.

Totodată, SNSPA organizează studii universitare de doctorat în următoarele domenii: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, sociologie, ştiinţele ale comunicării, management.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Presiuni ca Uniunea Europeană să întrerupă legăturile științifice cu Rusia, după ce Germania a anunțat că îngheață cooperarea cu această țară în domeniul cercetării și al învățământului superior

Uniunea Europeană se confruntă cu presiuni crescute să întrerupă legăturile cu Rusia în domeniul științei, în condițiile în care Ministerul Educației și Cercetării din Germania și Alianța Organizațiilor de Știință…
Vezi articolul

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași primește finanțare aproape un milion de lei de la Ministerul Educației pentru activități didactice din cadrul Școlii Gimnaziale „Junior” / Universitatea a primit în folosință și un spațiu de creație al Academiei Române care, în prezent, este “inutilizabil”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut de la Ministerul Educației o finanțare de aproape un milion de lei, bani ce vor fi alocați pentru activități didactice de învățământ…
Vezi articolul

Respingem categoric orice propuneri de finanţare bazate pe criterii legate de vechimea sau mărimea unei universități – sunt neconforme cu principiile constituționale, replică a consorțiului Academica Plus la propunerile Universitaria

Propunerea de finanţare bazată pe criterii legate de vechimea sau mărimea unei universităţi este „neconformă cu principiile constituţionale”, susține consorțiul universitar Academica Plus, ca reacție la propunerile consorțiului Universitaria. Instituțiile…
Vezi articolul
Stagiile clinice

Tribunalul Suceava a suspendat deciziile Universității de Medicină din Târgu Mureș prin care accesul studenților era condiționat de vaccinare, testare sau trecerea prin boală. Decizia nu este definitivă

Tribunalul Suceava a suspendat deciziile Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș prin care aceasta a condiționat accesul studenților la activitatea didactică și în…
Vezi articolul