Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele își deschide porțile pe 24 august. Edupedu.ro – partener al evenimentului

702 vizualizări
Foto: Facebook
Platforma de cercetare de la Măgurele își deschide porțile pe 24 august pentru liceeni, consilieri școlari și profesori, prin Școala de vară de știință și tehnologie. Tema centrală a Școlii de vară din acest an poartă numele “Breathe-Learn-Share-Breathe” și are ca obiectiv dezvoltarea unei capsule automatizate pentru monitorizarea calității aerului și a parametrilor meteorologici. Echipa de mentori, alături de liceenii pe care îi vor coordona, va monitoriza în timp real cei mai importanți poluanți rezultați din activitatea umană, împreună cu factorii de mediu ce influențează dinamica acestora.
Edupedu.ro este partener al evenimentului și susține educația STEM și activitățile de cercetare ale elevilor, profesorilor și consilierilor școlari.

Liceenii vor studia diferite metode de analiză și detecție a poluanților existenți prin metode analitice.
Respiră, învață, împărtășește, cunoaște și respiră din nou, cu încredere. Ediția din acest an a Școlii de vară se desfășoară în perioada 24 august- 6 septembrie, pe platforma de cercetare de la Măgurele.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele își propune să valorizeze expertiza științifică din cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele și din Universitatea din București, făcând-o accesibilă elevilor de liceu, indiferent de profilul și de specializarea acestora, profesorilor care predau discipline STEM (știință, tehnologii, inginerie, matematică) și profesorilor consilieri școlari din învățământul secundar gimnazial și liceal.

Cine sunt organizatorii Școlii de vară de la Măgurele

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele 2019 este la a doua ediție și este organizată, în parteneriat, de Universitatea din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) și Institutul de Științe Spațiale (ISS), sub egida Comunității Educație pentru Științe.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat pe o posibilă faptă de discriminare a elevilor făcută de Ministerul Educației prin eliminarea burselor de merit pentru clasa a V-a și a celor rurale pentru liceeni / La început de octombrie au loc audierile

Autosesizarea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul eliminării burselor rurale pentru liceeni și a burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a a fost înregistrată, iar Ministerul…
Vezi articolul

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2024. Din 11 aprilie, părinții depun cererile la școală sau online / Clarificări de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Ministerul Educației publică răspunsurile la cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2024, criterii de departajare, acte necesare, evaluarea CJRAE,  într-un ghid publicat pe site-ul instituției. Ghidul…
Vezi articolul

Competiție de proiecte de cercetare pentru cercetătorii ucraineni refugiați, propusă de asociația cercetătorilor Ad Astra / “O sumă de 4 milioane de euro pe an ar trebui să fie cu totul acoperitoare”

Asociația cercetătorilor români Ad Astra a propus, printr-un apel lansat la începutul săptămânii, “lansarea urgentă a unei competiții de proiecte de cercetare pentru cercetătorii ucraineni refugiați”, proiecte care să se…
Vezi articolul

Rafila: Nu poți să spui „am învins pandemia” și ulterior să soliciți oamenilor să se vaccineze / Valul 4 va fi important ca impact asupra populației, măsurile au fost prea puțin consistente

Senatorul PSD Alexandru Rafila a declarat la B1TV că cifrele privind evoluția valului 4 au fost evaluate „optimist” acum câteva săptămâni, de către medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de…
Vezi articolul