Școală de vară cu participare gratuită, pentru copii cu vârste între 8 și 12 ani, în București. Tematica: protecția mediului înconjurător prin poezii și proză

851 de vizualizări
Foto: Școala de vară Eco
Copiii cu vârste între 8 și 12 ani sunt așteptați la școala de vară “Eco 2.0” desfășurată gratuit în București, în curtea Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR), în perioada 15 iulie – 19 august. Pot participa circa 400 de copii, anunță organizatorii într-un comunicat primit la redacție.

Un atelier de mediu are o durată de 90 de minute, iar pentru fiecare temă în parte s-au pregătit pentru copii câte un spațiu dedicat. Ei vor învăța, cu ajutorul unor machete, experimente și expoziții, soluții la problemele de mediu pe care le întâlnesc zi de zi, transmit coordonatorii, printre care asociația Nature Talks și Muzeului Național al Literaturii Române.

“Marii autori români au scris despre natură și despre protejarea mediului înconjurător. Stau mărturie poeziile, poemele și povestirile lor, atât de cunoscute. Ne inspirăm din opera marilor scriitori: Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Nicolae Labiș sau Ion Creangă și aducem în atenția copiilor versuri sau fragmente despre natură, așa cum era ea ilustrată odinioară”, se arată în comunicat.

Proiectul se află deja la a doua ediție, după ce anul trecut ne-am întâlnit cu 100 de copii din București. Am pregătit pentru cei mici ateliere interactive, astfel încât în doar 90 de minute să afle lucruri noi și interesante despre mediu. Ne propunem ca prin copii să ajungem și la adulți, pentru ca împreună să poată lua decizii prietenoase cu mediul, afirmă Teodora Iacob, președintele asociației organizatoare, se mai arată în comunicat.

FOTO de la ediția trecută

Înscrierile sunt gratuite și se pot face aici.

Comunicatul integral:

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mutarea vacanței de primăvară aproape de liberele de 1 Mai și Paște, Săptămâna verde să fie comasată cu Școala altfel, vacanța mobilă din februarie să devină fixă odată aleasă perioada – printre propunerile mai multor organizații de părinți pentru calendarul anului școlar 2023-2024

Săptămâna verde ar trebui să devină două zile „verzi” din săptămâna Școala altfel, iar organizarea să poată fi făcută în modulele 1-4, nu doar în 4 și 5 cum este…
Vezi articolul
Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare - costul standard pe elev

Evaluare Națională – clasa a II-a. Durata de rezolvare a testului să fie prelungită, propune Inspectoratul Școlar Sibiu / Pentru elevii de clasa a IV-a, testele să fie date pe platforme pentru reducerea consumului de hârtie

În privința Evaluării Naționale de la clasa a II-a, o propunere a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu vizează prelungirea duratei de rezolvare a itemilor, după cum apare în raportul inspectoratului. Este…
Vezi articolul