Școala de profesori: Universitatea din București deschide pe 7 septembrie înscrierile pentru cei care vor să devină profesori, la 9 programe de masterat didactic

11.869 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Persoanele care vor să devină profesori sunt așteptate începând cu 7 septembrie să se înscrie la masteratul didactic, anunță Universitatea din București. Viitoarele cadre didactice vor concura pe 50 locuri bugetate, pentru care nu va trebui să plătească taxe de înscriere. Candidații vor putea opta să obțină dublă specializare la masteratul didactic, deci să poată preda 2 materii la școală.

Universitatea din București va pregăti la masterat viitori profesori pe următoarele 9 specializări, la care organizează admitere acum, în septembrie 2020:

  • Fizică
  • Chimie
  • Biologie
  • Geografie
  • Litere
  • Limba și literatura franceză
  • Limba și literatura germană
  • Istorie
  • Filosofie

Perioada de înscriere debutează luni, 7 septembrie 2020, și se încheie luni, 21 septembrie 2020, urmând ca evaluarea dosarelor să aibă loc miercuri, 23 septembrie 2020, iar afișarea rezultatelor joi, 24 septembrie 2020, anunță Universitatea din București, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Înscrierea candidaţilor se face la sediul facultăților organizatoare, în baza unei scrisori de intenţie, notată cu admis/ respins, criteriul de selecție fiind media de la examenul de finalizare a studiilor (100%). În cazul mediilor egale, pentru departajare, se va lua în calcul media anilor de studii.

Școala de profesori – Dosarul de înscriere la admiterea la masteratul didactic cuprinde următoarele documente:
  • Scrisoare de intenție care urmărește motivația candidatului pentru cariera didactică
  • Diploma de licență în original sau copie certificată conform cu originalul sau adeverință de licență pentru promoția 2020;
  • Suplimentul la diplomă sau alt act din care să rezulte media anilor de studii (pentru promoția 2020)
  • Diploma de Bacalaureat sau diplomă echivalentă;
  • Documentul de recunoaștere a studiilor efectuate în afara României, conform prevederilor CNRED (dacă este cazul);
  • Certificat de naştere;
  • Certificat de căsătorie (dacă este cazul);
  • Adeverință medicală- TIP, din care să rezulte că este apt;
  • Carte de identitate sau pașaport;

Candidații care optează pentru unul dintre cele 9 programe de master didactic puse la dispoziție de Universitatea din București vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere.

Cei care nu sunt eligibili pentru un loc bugetat, ca urmare a finalizării sau înscrierii la un alt program de master finanțat de la bugetul de stat, au posibilitatea de a formula o cerere către Secretariatul General al Universității din București (inclusă în dosarul de concurs), pentru a candida pe un loc la taxă.

Școala de profesori – durata studiilor

Programele de studii de master didactic vor avea o durată de doi ani și se adresează absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă, care doresc să se orienteze către cariera didactică în învățământul preuniversitar. Aceștia se pot înscrie la masterul didactic din același domeniu fundamental corespunzător specializării dobândite prin studiile de licență, dar pot opta și pentru o a doua specializare din cadrul aceluiași domeniu fundamental, aferent celui înscris pe diploma de licență sau echivalentă, precizează Universitatea din București.

Cea de-a doua specializare va fi aleasă din domeniul fundamental aferent domeniului înscris pe diploma de licenţă sau echivalentă. Astfel, candidații pot opta pentru următoarele domenii fundamentale: matematică şi ştiinţele naturii, ştiinţe inginereşti, ştiinţe biologice şi biomedicale, ştiinţe sociale, ştiinţe umaniste şi arte, ştiinţa sportului şi educaţiei fizice, în funcție de domeniul absolvit anterior.

Pentru toți candidații la admiterea 2020, Universitatea din București oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 septembrie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din București, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

Citește și:

2 comments
  1. La Universitatea Hyperion a fost desființat modulul pedagogic din anul 2015. Este bine că a fost înființat Masterul Didactic, pentru că unii dintre noi au doar facultate, fără pregătirea pedagogică. Mai exista și un curs post-universitar de 6 luni pentru a fi profesor, dar masterul este binevenit. Însă nu am înțeles ce fac cei care au urmat Facultatea de Teologie, religia nu apare printre cele 9 specializări.

  2. OK, asta e pozitiv. Se desfiinteaza si minunile alea de asa zise departamente pentru formarea cadrelor didactice din facultati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Căminele vechi să fie demolate și înlocuite cu unele noi, cere Anton Hadăr, lider sindical și vicepreședinte al Senatului Politehnica București, universitate confruntată în ultimul an cu probleme de siguranță în căminele sale / Un director din Ministerul Educației susține modernizarea celor existente

Vicepreședintele Senatului Politehnica București, Anton Hadăr, consideră că modernizarea căminelor studențești costă prea mult și că soluția optimă este demolarea clădirilor vechi și construirea unora noi, a afirmat el, luni,…
Vezi articolul

Quacquarelli Symonds acordă cinci stele Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care devine prima universitate din România cotată la acest nivel. Rectorul Daniel David: Este ca și cum am intra la fotbal în Liga Campionilor

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este prima universitate de cinci stele confirmată în România prin auditul internațional QS STAR al companiei britanice Quacquarelli Symonds (QS), compania care realizează și clasamentul…
Vezi articolul