Școala de Mâine: pachete complete pentru dotarea școlilor – de la display interactiv și echipamente digitale, până la mobilier școlar și materiale didactice – un rol cheie în succesul actului pedagogic / Finanțare prin PNRR cu depunere până pe 19 martie 2023 (P)

5.169 de vizualizări
Editura Diana lansează oferta Școala de Mâine pentru dotarea unităților de învățământ – de la display interactiv și echipamente digitale, până la mobilier școlar și materiale didactice. Pachetele pot fi achiziționate din fonduri PNRR, prin apelul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” și sunt potrivite pentru orice sală de clasă sau laborator școlar.

Dotările spațiilor de învățare ocupă un rol cheie în succesul actului pedagogic. Echipamentele digitale, funcționalitățile dintr-o sală de clasă sau dispunerea inspirată a obiectelor de mobilier stimulează progresul școlar. Pornind de la această premisă, Editura Diana a lansat oferta Școala de Mâine, care cuprinde mijloace de învățământ de ultimă generație, ușor de folosit, conectate la era digitală în care trăim, cu scopul de a încuraja învățarea activă și interactivă, alternarea lucrului individual cu lucrul în echipă și pregătirea elevilor pentru situații reale de viață.

Gama completă de echipamente tehnologice pentru un proces de învățare eficient și interactiv

Pentru sălile de clasă, oferta Editurii Diana constă în echipamente tehnologice precum display interactiv Viewsonic de 86”, cu garanție extinsă de 5 ani, laptop, multifuncțională, sistem audio, sistem de videoconferință și alte echipamente multimedia. Dotările sunt similare cu cele dintr-un laborator de informatică, diferența constând în numărul componentelor și specificațiile tehnice ale acestora.

Pachetul echipamentelor TIC pentru laboratorul de informatică oferă școlilor un mediu adecvat pentru învățarea programării și a tehnologiei informației. Acest pachet include un display interactiv Viewsonic, laptop-uri, stație de încărcare mobilă, robot programabil, multifunctională, scanner, cameră videoconferințe și sistem de sunet.

Pachetul pentru dotarea laboratorului de științe este destinat școlilor care doresc să ofere un mediu adecvat pentru studierea științelor, cum ar fi robotica, fizica, biologia și chimia. Acest pachet include echipamente precum display interactiv Viewsonic, laptop, kit-uri robotice, kit-uri cu senzori wireless, truse de laborator, instrumente de măsurare și instrumente necesare pentru a realiza experimente și investigații științifice, precum și un cărucior multifuncțional pentru depozitarea materialelor.

Pachetul pentru dotarea unui laborator inteligent cuprinde echipamente și materiale necesare pentru a crea un mediu de învățare modern și interactiv, cu aplicabilitate în viața de zi cu zi. Acest pachet include o tablă interactivă Viewsonic, ochelari VR, laptopuri, braț robotic și kituri robotice, sistem de sunet, imprimantă 3D, scanner 3D, creioane 3D și acces la platforme educaționale.

Echipamentele digitale din oferta Școala de Mâine destinate sălilor de clasă, laboratoarelor de informatică și laboratoarelor de știinte sunt proiectate pentru a rezista la uzura cotidiană și sunt realizate din materiale de înaltă calitate, astfel încât să asigure o durabilitate optimă și o funcționare sigură pe termen lung.

Pachetul pentru dotare a cabinetului de asistență psihopedagogică cuprinde materiale și echipamente interactive pentru a oferi terapii multi-senzoriale. Include tub cu bule, plăci luminoase de podea, fibră optică, pietre senzoriale luminoase, cutie de explorare cu nisip de siliciu și masă luminoasă cu forme tactile.

Pachetul pentru sala de sport este format din accesorii pentru mișcare, coordonare și echilibru, precum jocuri de strategie pentru terenul de sport, accesorii pentru antrenamente sportive, accesorii pentru balans, dar și accesorii pentru jocuri de echipă.

Pachete pentru dotarea cu mobilier școlar

Mobilierul școlar din oferta Editurii Diana prezintă o serie de avantaje, printre care se numară versatilitatea, ergonomia și confortul, distingându-se, totodată, prin durabilitatea materialelor din care este fabricat. Mobilierul poate fi așezat clasic, frontal sau modular, pentru activități de grup, astfel încât să se potrivească nevoilor oricărei săli de clasă și să ofere elevilor o experiență de învățare eficientă și confortabilă.

Mobilier cu așezare clasică frontală – este ideal pentru clasele cu un număr mare de elevi, unde distribuirea uniformă a elevilor permite crearea unei atmosfere centrate pe învățare. Soluția Editurii Diana pentru sala de clasă constă în corpuri de mobilier robuste, cu bănci individuale sau duble, reglabile pe înălțime și scaune ergonomice pentru elevi și profesori.

Mobilier cu așezare modulară multiplă – pe lângă funcționalitate și calitate superioară, acest tip de mobilier permite reconfigurarea rapidă și fără efort, în funcție de activitățile specifice de la clasă. Recomandarea pentru laboratoarele școlare este de a folosi mobilierul modular cu bănci individuale reglabile, care oferă posibilitatea de a crea spații deschise sau grupuri, în funcție de nevoile elevilor și profesorilor.

Mobilier cu așezare flexibilă pentru activități de grup – mobilierul propus permite copiilor să lucreze în echipe, să se concentreze asupra unui proiect comun și să colaboreze în mod eficient. Acest tip de mobilier oferă un mediu de învățare interactiv și creativ, care poate ajuta la creșterea interesului și motivației în rândul elevilor. Editura Diana pune la dispoziția unităților școlare două variante de mobilier cu așezare flexibilă, și anume mobilier modular pentru atelierul de practică, format din bănci individuale reglabile și scaune multifuncționale și mobilier pentru grădiniță, cu mese individuale și scaune stivuibile.

Caracteristicile principale ale mobilierului inclus de Editura Diana în oferta Școala de Mâine sunt calitatea, durabilitatea, siguranța și estetica. Mobilierul școlar este realizat din materiale de înaltă calitate și este proiectat pentru a se potrivi nevoilor elevilor și profesorilor astfel încât să ofere o experiență de învățare confortabilă. Caracteristicile sale se supun specificațiilor tehnice prevăzute în O.M.E. 4142/2022, O.M.E. 4143/2022 și O.M.E. 4144/2022.

Avantajele alegerii unui pachet cu mobilier și echipamente tehnologice din oferta Școala de Mâine

Înlocuirea mobilierului vechi cu unul nou oferă posibilitatea de a moderniza sălile de clasă și laboratoarele școlare. Organizarea spațiilor de învățare prin îmbinarea echipamentele tehnologice are ca scop crearea unor medii de predare și învățare personalizate, flexibile, multifuncționale.

Pentru a asigura infrastructura educațională în sălile de clasă, în sălile de sport sau în atelierele de practică, dar și dotările necesare pentru laboratoarele de informatică, cele de specialitate sau pentru laboratoarele inteligente, Editura Diana pune la dispoziție:

  • Echipamente digitale;
  • Echipamente TIC;
  • Mobilier școlar;
  • Materiale didactice și jocuri;
  • Truse de laborator;
  • Kituri de robotică;
  • Echipamente și aparatură sportivă;
  • Produse specifice pentru camere senzoriale.

Oferta de echipamente tehnologice și mobilier școlar propusă de Editura Diana pune accent pe o serie de dotări standard destinate sălilor de clasă și laboratoarelor școlare din unitățile de învățământ preuniversitar și reprezintă soluția la îndemâna beneficiarilor apelului de proiecte PNRR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În săptămâna Școala Altfel profesorii le pot oferi elevilor o experiență unică la Dino Parc și Dino Tabăra Râșnov / Drumeții pe munte, vizite în care pot vedea urși carpatini, cerbi și mistreți, tururi la Castelul Bran și multe activități educative de neuitat (P)

Dacă ești profesor, știi deja că planificarea activităților pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde nu este niciodată o temă fără probleme. Indiferent dacă elevii de-abia au început primul an școlar…
Vezi articolul

Material realizat în cadrul Nextlab.tech

Cum te ajută roboții să exersezi și să înțelegi matematica și fizica. Interviu cu Răzvan Bologa: În timp ce încerca să facă roboțelul să meargă pe o linie curbată, un elev începea, fără să știe, să înțeleagă derivata

Din 2023, practic, în aproape orice școală din România se va putea face robotică, măcar la nivel introductiv, spune Răzvan Bologa, profesor la Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de…
Vezi articolul

Evaluare județeană la clasa a IV-a în Cluj: Povestea unei testări organizate pentru a atenua șocul adaptării copiilor la clasa a V-a, cu predare în comun învățător-profesor

Elevii de clasa a IV-a din Cluj încep mâine o evaluare județeană la Limba română, Matematică și Limba maternă. Este al doilea an în care inspectoratul școlar județean organizează această…
Vezi articolul