Schemă de decontare pentru măști și dezinfectanți de 10 milioane de euro pentru universități, anunțată de Raluca Turcan. Majoritatea universităților vor desfășura cursuri la distanță, online

712 vizualizări
Foto: Raluca Turcan/Facebook.com
Universitățile vor putea deconta cheltuielile pentru măști și dezinfectanți din fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan la reuniunea Consiliului Național al Rectorilor, potrivit unui mesa publicat pe pagina sa de Facebook. Anunțul vine în contextul în care majoritatea universităților au anunțat că în acest an universitar cursurile vor începe în sistem online, fără prezența studenților în facultăți.

“La Consiliul Național al Rectorilor de la Brașov am anunțat că, împreună cu Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, vom lansa la nivelul Guvernului, o schemă de decontare pentru universități de 10 mil. euro, pentru achiziția de măști și dezinfectanți pentru anul școlar universitar în curs.

De asemenea, vom deconta cu 50 de milioane euro achiziția de dispozitive electronice pentru studenții foarte săraci.

Decontarea va funcționa pe același principiu ca și schema de decontare pentru tablete, măști și dezinfectanți din învățământul preuniversitar.

Amintesc faptul că aceste scheme de decontare sunt foarte eficiente. Ele au fost aplicate la achiziția de echipamente și materiale medicale pentru care, de la un plafon de 350 milioane de euro ne apropiem deja de 1 miliard”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

În ultima săptămână cele mai multe universități au anunțat că vor desfășura cursuri în sisem online, cu doar câteva facultăți care vor avea laboratoare în format fizic, sau cu prezența unor grupe mici de studenți, în sistem hibrid.

În România sunt 83 de universități de stat și particulare, în care învață 490.000 de studenți, potrivit Registrului Matricol Unic.

Foto: Raluca Turcan/Facebook.com


4 comments
  1. Urâtă desfășurare de forțe. Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Monica Anisie și consilierul prezidențial Ligia Deca s-au lăsat atrase să facă ședință foto la CNR, legitimând astfel capturarea acestei instituții și a sistemului universitar de către grupul Sorin Câmpeanu – Mihnea Costoiu – Gigel Paraschiv. Păcat.

  2. Mai era cineva care promotea peste 500.000 de tablete care intre timp s-au evaporat. Ne vedem la vot! #rezist #psd=pnl #ghinion

  3. Îți bați joc? Au început școlile și nu ați asigurat nici o mască, sau dezinfectant în școli, ați făcut “ședințe cu părinții”, prin care le “recomandați” să vină elevii cu măști și dezinfectanți!Sunteți nu numai incompetenți, ci de-a dreptul criminali, îmi este greu să pricep cum mai aveți tupeul să vorbiți !

    1. Asa ceva mai rar: si peostie si rea-vointa. Aia au nevoie online si noi fizic nu. Bravos, poftim tampenie. Cand ai premier pe Orban si Ministrul Educatiei pe Pepsiglas nu te mai mira nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”: Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader este unicul candidat pentru un post de lector universitar / Cum a reușit Ionuț Toader să bifeze criteriile – cheie în mare viteză

În timp ce Tudorel Toader este rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, fiul său cel mare avansează rapid în cariera academică la aceeași instituție de învățământ superior.…
Vezi articolul

Ministerul Educației nu lămurește transformarea excepției doctoratelor la frecvență redusă în regulă, pentru mare parte din studiile doctorale / Instituția invocă generic schimbarea legii și apariția doctoratelor profesionale, pe lângă cele științifice

Creșterea masivă a numărului de locuri la studii de doctorat cu frecvență redusă, în anul universitar 2024-2025, este explicată de Ministerul Educației prin schimbarea legislației pentru învățământul superior și introducerea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Scrisoarea unui matematician din conducerea instituției-cheie în identificarea plagiatelor, către ministrul Ligia Deca: Toți membrii CNATDCU să aibă acces la verificarea oricărei teze de doctorat printr-un program anti-plagiat. Altfel, ce rost mai are Consiliul ce respinge tezele slabe științific, dar care pe cele aflate în situația de hoție nu le poate respinge fiindcă nu află de furt

Unul dintre oamenii de știință din conducerea instituției-cheie în analizarea plagiatelor din doctorate, matematicianul Vasile Brînzănescu, îi cere oficial ministrului Ligia Deca să modifice regulamentul CNATDCU, astfel încât toți experții…
Vezi articolul