Scenariul roșu pentru școli a fost desființat, potrivit lui Sorin Cîmpeanu: Cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate într-un singur scenariu care e valabil peste rata de infectare 1 la mie

55.762 de vizualizări
Foto: Captura PROTV
Scenariul roșu a fost desființat prin comasare cu scenariul galben, după ce ministerele Educației și Sănătății au decis ca toți elevii de ani terminali să vină fizic la școală cu efective întregi, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la PROTV. Acesta a mai spus că după vacanța de Paște vor reveni toți elevii fizic la cursuri în toate cele 1.731 de localități care sunt în scenariul verde.

„Sunt 1731 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie. În aceste localități toți elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal și copiii din grădiniță vor putea merge cu prezență fizică la școală în toate aceste 1731 de localități. În scenariul doi sunt 1.540 de localități cu rata de infectare până la trei la mie. În acest scenariu doi vor putea merge la școală cu prezență fizică toți copiii din grădinițe, toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli cu și fără personalitate juridică, școli speciale. Deci, practic, în scenariul doi, atunci când rata de infectare este mai mult de 1 la mie, nu vor putea merge cu prezență fizică la școală din păcate elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a a X-a și a XI-a. În data de 5 mai se întorc, după scenariile deja anunțate, 1 și 2, toți elevii cu excepția claselor terminale. Clasele terminale nu au avut structura anului școlar modificată și atunci se vor întoarce în data de 10 mai.

După data de 10 mai se vor întoarce în clase cu prezență fizică toți elevii din anii terminali, practic cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate într-un singur scenariu care e valabil peste rata de infectare 1 la mie”.

Reamintim că elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, profesional și postliceal se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai, indiferent de scenariul în care este localitatea. La fel și elevii cu cerințe educaționale speciale, a decis miercuri seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență, potrivit unui comunicat emis de Guvern. Măsura va intra efectiv în vigoare după ce Ministerele Educației și Sănătății vor emite un ordin comun. Orele remediale urmează să se desfășoare și ele cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care este localitatea.

Documentul CNSU prevede:

a) permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe
educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care
funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția
respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

b) permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al
claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul
profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități
în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a
normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de
învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei
zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului
SARS-CoV-2.

Foto: Captura PROTV


20 comments
  1. Buna treaba ba comunistule ! Enjoy nr mai mare de infectari de la 5 mai in colo ! <33333

  2. Ați auzit de vaccin? E in primul rand pt bunici si adulți. Sau alte persoane cu risc.Asa ca mai lasati-ne in pace cu riscul din școli. Copiii nu au nici o vină. E total inuman ce se întâmplă cu cei din marile orașe. Stau închiși din martie anul trecut.

  3. Bună ziua! Am impresia că se dorește ca eleviii din clasele V-VII și IX-XI să fie dezumanizați, deprimați și discriminați prin intermediul cursurilor online. Înțeleg că asistăm la “marea digitalizare”a României și protejăm cetățenii vulnerabili dar prețul pe care îl plătește elevul din clasele mai sus menționate și familia sa este mult prea mare…. înstrăinarea, depresia, lipsa interesului față de școală, lipsa de socializare, expunerea prelungită la monitorul unui calculator, etc…

    1. Elevii care sunt atenți la cursurile face to face, sunt atenți și cooperanți și la cursurile online.
      Dar părinții elevilor comozi, fără putere de concentrare, cu intelectul și ochii obosiți de jocuri pe telefon și computer, dau vina pe scoala online.

  4. Și cum se vor simți elevii cu CES? Sa va spun eu:
    In primul rand, va fi foarte rău pentru ei, va fi că și când ar purta o plăcuță prin oraș, cu eticheta de rigoare.
    Și în al doilea rând, care profesori se vor încadra în timp sa predea lecția on-line celor de acasă și să și lucreze cu acești elevi, simultan.

    Vai de părinții lor, care va trebui sa mai poarte și stigmatul că sunt părinții unor “speciali”!!!

  5. Nu moare nimeni cu scoala online. Mai lăsați-ne, cine vrea sa invete, rupe cartea. Dar unele rup doar patul. De la 12 ani.

    1. Ai dreptate.
      Acasă a învățat elevul încă din clasa întâi.
      La biroul lui de lucru, unde face acum cursuri online.
      Daca părinții au tolerat de-a lungul anilor ca al lor copil sa se joace zilnic ore întregi pe telefon sau pe computer, copilul este obosit și nu îl preocupa învățătura.
      Dau vina pe scoals online, ca să se ascundă gunoiul sun preș, cum se spune.

        1. Educația și testarea sunt doua lucruri diferite. Și chiar sunt curioasă, cum ai constat că educația e gratuita că eu una plătesc o grămadă de culegeri, caiete speciale și alte chestii, inclusiv gardieni?!?

          1. Culegerile și caietele ii rămân copilului și cred ca și fisele, creta și buretele se plăteau și pe vremuri, marker ptr whiteboard ca să scrie elevul pe tabla, ca nu e obligat profesorul sa cumpere ptr toți… În plus la paza nu știu de ce dați bani. Poate ca sunt ceva șmirifomfleuri. Va veți da seama de aceasta gratuitate dacă va urma copilul vreo facultate. 😉

    1. In Europa sigur nu!
      Cum a ramas cu: vrem o tara ca afara?
      Vorbe in vant, ne-am convins de ce poate noua clasa politica!

  6. Bine măcar ca a mai rămas un dram de înțelepciune. Măcar un bob micuț.
    Ca nu duce toți elevii în scoli și în mijloacele aglomerate de transport și unde este rata de infectare peste 2 la mie.
    Oricum, fără testare obligatorie și săptămânală a tuturor elevilor prezenți în scoli (pentru a se depista și izola acasă elevii infectati si asimptomatici) va ieși rău.
    Adica va veni valul 4 al pandemiei.
    Tot din acest motiv a fost și valul 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like