Scandalul șefilor asociațiilor de studenți eliminați din examen pentru copiat. Costreie, consilier al premierului: I-am cerut lui Robert, liderul LSRS, să se retragă din funcția publică pe care o deține la cabinetul meu

5.659 de vizualizări
Foto: gov.ro
Consilierul guvernamental Sorin Costreie, la cabinetul căruia lucrează președintele LSRS Robert Stredie, eliminat pe motiv de fraudă din examenul pentru selecția evaluatorilor ARACIS, a declarat pentru Edupedu.ro că îl va ruga pe consilierul său să se retragă din funcția pe care o deține.

„Robert Stredie se află într-o situație pe care trebuie să o clarifice cât mai repede, cu precădere în contextul actual. E un tânăr de viitor și cred că trebuie să ofere lămuriri suplimentare asupra problemei. Până atunci, i-am cerut lui Robert să se retragă din funcția publică pe care o deține la cabinetul meu. E o situație pe care o regret, cu atât mai mult cu cât Robert s-a dovedit un colaborator implicat și dedicat problemelor educației”, a declarat Sorin Costreie pentru Edupedu.ro.

Amintim că Edupedu a publicat în exclusivitate faptul că doi președinți de asociații studențești au fost eliminați pe motiv de fraudă din examenul de intrare în corpul evaluatorilor calității educației din instituțiile de învățământ superior. Este vorba de Președintele Uniunii Studenților din România (USR), Alex Vasile, și Președintele Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Robert Stredie.

Selecția studenților evaluatori care urmau să facă parte din Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a avut loc pe 27 februarie. Cei doi au susținut un examen online cu 20 de întrebări la care au fost descoperite mai multe similitudini în răspunsuri, inclusiv greșeli gramaticale identice, potrivit surselor noastre. Mai exact, din cele 20 de întrebări, la 8 dintre ele, răspunsurile lui Alex Vasile și Robert Stredie ar fi fost identice, inclusiv cu greșeli gramaticale, potrivit surselor Edupedu.ro.

Informația a fost confirmată și de președintele ARACIS, Iordan Petrescu. El a spus pentru Edupedu.ro că știa de eliminarea celor doi din concursul pentru evaluatorii-studenți. Contactați de Edupedu.ro, ambii au negat că ar fi fraudat testul pentru selecția evaluatorilor și spun că este doar o coincidență.

Studenții membri ARACIS au ca responsabilitate și auditarea implementării eticii academice de către universitățile din România. Ei evaluează calitatea programelor de studii, a școlilor doctorale și a instituțiilor de învățământ superior.

Robert Stredie este consilier la Guvern, potrivit gov.ro, și în prezent nu mai este student în străinătate, fiind înscris la un program de masterat de la Universitatea din București, la care predă și consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului pentru domeniile educație și cercetare, profesorul Sorin Costreie. Stredie a absolvit Management la Manchester University și a devenit președinte LSRS în 2019, când studia în Marea Britanie.

Sursă foto: gov.ro

Citește și:
EXCLUSIV Culmea copiatului: Doi președinți de asociații studențești, eliminați din examenul pentru intrarea în corpul evaluatorilor calității universităților (ARACIS), pe motiv de fraudă. Cei doi studenți spun că e vorba despre o coincidență

3 comments
  1. Cam asa e si cu asa zisilor reprezentanti ai elevilor. Acel CNE care nu face altceva decat sa incurajeze frauda , lipsa de bun simt , moralitate si prostia. Nu am auzit nici un reorezentat al elevilor sau parintilor sa se planga ca , colegiilor si ca elevii sunt din ce in ce mai putin atrasi de scoala. Daca vin la scoala vin sa aiba unde sa se intalneasca nu sa invete. Dintre ecei reorezentatani ai elevilor nu a luat nici unul atitudine la chiul. Se da vina pe sistem , pe scoala online si pe cadre didactice , elevii nu au nici o vina. Vorba proverbului” nici usturoi nu a mancat nici gura nu ii miroase”

  2. Ce vorbiți voi acolo?!? . Tânăr de viitor care se va ocupa de etică academica , cu tăticu primar și el mare absolvent de Manchester?!? . Catz , cotarla!!! Săracu Eminescu , avea dreptate cu ai noștri tineri la Paris învăța …

  3. Este suficient să citim motivarea participării la acest concurs: „le-am spus colegilor, dinainte să dăm această evaluare, că eu nu îmi doresc să ocup unul dintre acele locuri pentru că activitatea mea se încheie anul acesta. A trebuit totuși să fiu cu ei acolo pentru a le da încredere că lucrurile vor fi bine” pentru a înțelege nivelul de moralitate a acestor candidați. Și, culmea, lor li se pare normal comportamentul, iar superiorii lor așteaptă retragerea, nu îi demit. Și vrem reformă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
angajatori caută să recruteze studenți

DOCUMENT Cursuri online printr-o platformă gratuită, recomandate de Ministerul Educației către toate cadrele didactice: “Soluția pentru continuarea activităților didactice este desfăşurarea lor exclusiv online”

Ministerul Educației a găsit o soluție gratuită prin care toate școlile pot face cursuri online, în perioada în care cursurile sunt suspendate din cauza noului coronavirus. Prin două adrese trimise…
Vezi articolul

Directoarea Școlii Gimnaziale “Ferdinand I” din București și-a dat demisia, anunță Inspectoratul școlar / Mai mulți părinți au protestat azi dimineață după ce o învățătoare ar fi lovit un elev, iar conducerea nu ar fi luat măsuri 

Directoarea Școlii Gimnaziale “Ferdinand I” și-a dat demisia, iar Inspectoratul Școlar al Municipiului București a luat act de demisie, conform cererii depuse în data de 28.03.2024″, potrivit unui răspuns al…
Vezi articolul

Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare: Fără cozi și liste la învățătoare, regula care a revoluționat județul Timiș după o decizie a CNCD

Presiunea părinților de a ajunge la o anumită învățătoare s-a acutizat într-atât, încât ajunseseră învățătoarele să meargă către directori cu propuneri de 50 de copii pe 25 de locuri, directorii…
Vezi articolul

Regulile pentru proba scrisă de la Titularizare 2023. Candidații intră în săli până la ora 8. Sunt interzise instrumentele de scris a căror cerneală se poate șterge. Când poate fi anulată lucrarea – document

Procedura pentru proba scrisă de la concursul național de Titularizare 2023 a fost publicată de Ministerul Educației. Proba scrisă este organizată în data de 12 iulie, conform calendarului oficial. Accesul candidaților…
Vezi articolul