Scandal major în sport: coordonatorul cărților scrise în închisoare de Becali, Borcea și MM Stoica este singurul beneficiar al legislației care a suspendat de facto școlile de antrenori

126 de vizualizări
Foto: Pexels.com

Legi, HG-uri și ordine de ministru care se contrazic ori anulează reciproc au determinat o situație fără precedent în sportul românesc: școlile de antrenori și facultățile sportive nu mai au dreptul să emită certificate de antrenori. Vina e aruncată de la un minister la altul, de la o instituție la alta, dar problema a pornit din Ministerul Tineretului, în mandatul necunoscutei PSD-iste Ioana Bran. Unicul beneficiar al situației este o școală privată de antrenori, fondată de un profesor universitar – rector care a coordonat cărțile scrise din pușcărie de Gigi Becali, Cristi Borcea, frații Ioan și Victor Becali.

Efectul crizei, pe scurt: Cluburile și academiile sportive nu își mai pot înscrie aspiranții la titlul de antrenor în sistemul de formare. Activitatea multor cluburi sportive riscă să fie blocată.

Cum a apărut criza. În 18 octombrie, Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor a municipiului Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului Muncii, a emis o adresă prin care a înștiințat Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor (CNFPA, instituție din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului) că nu mai poate emite certificate până la clarificarea situației provocate de legislația contradictorie, a declarat pentru G4Media.ro președintele Comisiei, Daniela Stanciu.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În multe dintre școlile unde învață elevi cu cerințe educaționale speciale, consilierul școlar vine doar din când în când, iar spațiul fizic nu este amenajat pentru elevii cu dizabilități – sondaj Salvați Copiii

În mai bine de jumătate dintre școlile ai căror directori sau profesori au participat la un sondaj Salvați Copiii, școli unde învață și elevi cu cerințe educaționale speciale, consilierul școlar…
Vezi articolul

Elevii români încep să învețe competențe digitale la școală mult mai târziu decât majoritatea colegilor europeni, în special ca materie separată, în locul predării transcurriculare – raport

România se numără printre puținele țări europene unde școala începe să predea competențe digitale începând din clasa a V-a, în timp ce majoritatea sistemelor de învățământ introduc predare de profil…
Vezi articolul

STUDIU DE CAZ Județul Cluj – primul la Evaluarea Națională, BAC, Titularizare și Definitivat, dar exemplul este trecut cu vederea de autoritățile centrale. Printre soluțiile clujene, explicate de inspectorul general Marinela Marc: 36 de inspecții tematice în toate școlile din județ și sute de inspecții într-un singur an, la fiecare disciplină

Cea mai ridicată rată de promovare la Bacalaureat 2022, cele mai multe medii peste 5 la Evaluarea Națională 2022, dar și cele mai multe note peste 7 la Titularizare 2021…
Vezi articolul