Scădere abruptă de vizibilitate media pentru ministrul educației, după ce portofoliul a fost preluat de Ligia Deca de la Sorin Cîmpeanu, omniprezent pe TV și în presă până în momentul demisiei

1.409 vizualizări
Foto: Alex Micsik / Agerpres Foto
Ministrul Educației nu mai este în topul vizibilității miniștrilor în guvernul Ciucă, după ce portofoliul a fost preluat de fostul consilier prezidențial Ligia Deca de la Sorin Cîmpeanu. Dacă acesta din urmă era în topul aparițiilor pe TV și lider în privința aparițiilor în presa online, scrisă și radio, până în momentul demisiei sale, noul ministru a fost depășit, din punct de vedere al vizibilității, de mulți miniștri în luna octombrie, conform datelor furnizate de agenția de monitorizare mediaTRUST. Și aceasta, deși Ligia Deca a avut avantajul faptului că tocmai a preluat portofoliul Educației, în contextul unor multiple scandaluri de plagiat și al așteptării prelungite privind proiectele de legi ale educației.

Astfel, potrivit unei monitorizări mediaTRUST transmise redacției Edupedu.ro, monitorizare ce vizează toți membrii guvernului cu excepția premierului Nicolae Ciucă, Ligia Deca a avut, în octombrie, 265 de citări în materiale TV. Aceasta o plasează abia pe locul 4 în rândul miniștrilor liberali în privința mențiunilor TV, fiind depășită de Lucian Bode, Virgil Popescu și Ioan Marcel Boloș. La nivelul întregului guvern, ea se află mult mai jos – locul 9 ca total de apariții, fiind depășită și de miniștrii PSD Vasile Dâncu, Marius Budăi, Alexandru Rafila, Petre Daea, dar și de Tanczos Barna (UDMR).

  • Comparativ, fostul ministru Sorin Cîmpeanu se afla, în ultima lună de mandat, pe locul 2 în rândul tuturor miniștrilor, cu 689 de mențiuni TV. Chiar și în iulie, lună marcată de începutul vacanței de vară, când ministrul Cîmpeanu a fost mai degrabă discret înainte de a pune în dezbatere publică a proiectelor de legi ale educației, el se afla pe locul 5 în topul vizibilității TV a miniștrilor.

În online și social media, la radio și presă scrisă, Sorin Cîmpeanu era lider în ultimele luni ca ministru, având cele mai multe mențiuni și citări. Ligia Deca este, în schimb, departe de top. Cea mai puternică prezență a fost la radio, dar nici acolo nu a fost în top 3, cu cele 188 de mențiuni monitorizate în timpul lunii octombrie.

  • Online și social media – pe locul 12 în rândul miniștrilor, cu 2117 mențiuni. A fost depășită, ca număr de citări/mențiuni, de Vasile Dâncu, Marius-Constantin Budăi, Alexandru Rafila, Petre Daea, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea – PSD; Lucian Bode, Virgil Popescu, Ioan Marcel Boloș, Bogdan Aurescu – PNL; Tanczos Barna – UDMR
  • Radio – pe locul 4, cu 188 mențiuni (una mai mult decât Tanczos Barna). A fost depășită de Vasile Dâncu, Alexandru Rafila, Lucian Bode.
  • Presa scrisă – pe locul 6, cu 102 mențiuni. A fost depășită, ca număr de citări/mențiuni, de  Vasile Dâncu, Petre Daea și Lucian Bode, Sorin Grindeanu, Virgil Popescu.
Citește și:
ANALIZĂ Plecarea de la Educație a lui Cîmpeanu, meșter în produs subiecte de presă, amputează o bună parte din comunicarea media a Guvernului Ciucă și a PNL, reiese din datele de monitorizare media din ultimele luni

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Psihologul Mircea Miclea: E o modă acum, care bântuie printre părinți, că trebuie să-i lăsăm pe copii să facă numai ce le place lor să facă. Nu e bine. Educă-te să-ți placă ceea ce ești obligat să faci, nu să faci doar ceea ce îți place

Psihologul Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, a explicat de ce e important să nu facem doar ceea ce ne place și mai ales cum să ne educăm…
Vezi articolul

GRAFIC Copiii de clasa a VIII-a cu rezultate slabe acumulează acum lacune mult mai mult decât colegii lor / Whatsapp, Messenger și apelurile telefonice, cel mai des folosite de profesorii și elevii români, pentru învățarea la distanță – Studiu realizat de 3 universități și Institutul de Științe ale Educației

“Copiii de clasa a VIII-a care au de obicei rezultate școlare slabe acumulează în această perioadă lacune într-o măsură semnificativ mai mare decât colegii lor, cu o medie de 1,93,…
Vezi articolul