Șapte tehnologii care acum 20 de ani erau science fiction. Acum sunt realitate – Economedia.ro

1.284 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Tehnologia a parcurs un drum lung în ultimii 20 de ani. Nu numai că este mult mai puternică decât în ​​urmă cu două decenii, dar multe dintre gadgeturile la care atunci ne gândeam că sunt de domeniul science fiction au devenit parte din viața noastră.

Economedia.ro listează șapte exemple de tehnologie care era considerată sci-fi cu doar 20 de ani în urmă și care acum este parte din viața noastră, potrivit Digital Trends.

Mașini autonome
Traducători universali

Traducătorul universal este un dispozitiv întâlnit în multe filme science fiction. Astăzi, dispozitivele precum căștile inteligente pot face o traducere destul de grozavă în timp real, bazată pe vorbire. O persoană poate, de asemenea, să-și îndrepte telefonul cu cameră către un text scris în altă limbă și să-l traducă imediat.

Citește articolul integral pe Economedia.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Viitorul sistem post-Brexit privind migrația se va aplica și studenților români – Ambasada britanică, pentru Edupedu.ro / Cât de mare este interesul românilor pentru studii în Marea Britanie

Noile reguli privind imigrația pregătite de guvernul britanic post-Brexit, anunțate săptămâna trecută, se vor aplica și studenților români dornici să învețe în Marea Britanie începând din 2021, potrivit informațiilor furnizate…
Vezi articolul

Proiectele de legi “România educată”, “o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească” – Scrisoarea deschisă a profesorului universitar Eugen Munteanu către președintele Iohannis

“Fiți generos, domnule președinte, și dați un semnal clar că totul trebuie luat de la capăt” în ceea ce privește proiectele de legi “România Educată”, este îndemnat Klaus Iohannis într-o…
Vezi articolul

Discurs antisemit în revista de cultură „Vatra”, reclamat de istoricul Andrei Oișteanu / Redactorul-șef Iulian Boldea, prorector al Universității ”Petru Maior”, își cere scuze pentru „accident” / Revista este finanțată de Consiliul Județean Mureș

Redactorul-șef al revistei de cultură Vatra din Târgu-Mure, Iulian Boldea, prorector la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș, își cere scuze după ce a publicat un text cu discurs antisemit în…
Vezi articolul

Arafat, despre o posibilă modificare a testării elevilor: Sunt țări unde fiecare copil își face singur testul sub supravegherea profesorului. Și asta e o soluție / Să fim siguri că testele și banii dați de statul român sunt folosiți corect și cu rezultat

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit astăzi despre o posibilă modificare a procedurii de testare a elevilor, pentru depistarea cazurilor de Covid și prevenirea răspândirii virusului. “E posibil ca…
Vezi articolul