Șapte cărți nou nouțe de luat cu tine înainte să pleci în vacanță: De la jurnale de călătorie la ficțiune istorică și romane de debut

2.940 de vizualizări
Foto: Unsplash/ Gülfer ERGİN
O carte bună este, pentru mulți oameni, un element esențial al unei vacanțe de succes, iar vestea bună este că anul 2023 nu duce lipsă de noi apariții pentru cititorii români. De la jurnale de călătorie la ficțiune și până la istorie, iată mai jos o listă de cărți pentru acele zile relaxante pe plajă sau când petreci timp în natură, cu telefonul pe silent sau deconectat de la internet. 

Hoinar prin America Latină – Silviu Reuț (Humanitas)

Într-o lume care a fost deja explorată de nenumărate ori, un jurnal de călătorie poate că nu aude multe lucruri noi, însă aventurierul Silviu Reuț este determinat să arate și cele mai bine ascunse aspecte ale celor 12 țări din America Latină pe care le-a luat la pas. 

  • În propriile sale cuvinte, “există încă mister și splendoare, chiar dacă acum pornim în căutarea lor cu unelte ca GPS-ul sau smartphone-ul. Trebuie doar să pleci la drum singur, să faci autostopul sau să hoinărești prin zone izolate, dormind sub cerul liber. Nu știi peste ce vei da acolo unde te duci, dar știi că doar ducându-te vei putea da un răspuns tuturor întrebărilor care te macină”.

Pentru oamenii care vor să vadă lumea dincolo de un ecran, această carte merită luată în calcul. 

Nopți în Marrakech – Jane Green (Corint)

Romanul apărut în engleză anul trecut reprezintă prima aventură a autoarei britanice Jane Green în domeniul ficțiunii istorice, iar pentru autoarea cunoscută pentru cărțile ce se adresează în principal unui public feminin, probabil nu există protagonist mai bun decât actrița olandeză Talitha Getty.

  • “Din exterior, viața Talithei pare perfectă. Deja un model faimos și actriță la numai douăzeci de ani, ea se mută din Londra într-un palat din Marrakech, împreună cu soțul ei, Paul Getty, moștenitorul celebrei familii de bogătași. Acolo, Talitha strânge în jurul ei artiști din toate domeniile, de la membrii trupei The Rolling Stones la designerul Yves Saint Laurent, dând frâu liber iubirii, artei, unei vieți fără opreliști”, este o scurtă descriere oferită de editura Corint.
Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Dintre cărțile apărute anul acesta recomand „Cele şapte luni ale lui Maali Almeida” și „Marșul copacilor”. Apărute in 2022: „Cât aur ascund aceste coline” și „Scutură 2001”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Daniel David / Foto: UBB

VIDEO Daniel David, ministrul propus al Educației și Cercetării în Guvernul Ciolacu 2, după audierile din comisiile de învățământ: E clar că bugetul Ministerului trebuie să fie mai mare decât a fost anul trecut pentru a asigura obiectivele din programul de guvernare

Daniel David, propus pentru funcția de ministru al Educației și Cercetării spus după audierile din comisiile de învățământ Camera Deputaților și Senat, de luni, 23 decembrie, că bugetul ministerului pe…
Vezi articolul

Ministrul Educației din Republica Moldova mulțumește României pentru „oportunitățile de care beneficiază studenții basarabeni”. Dan Perciun: Ambele țări trec prin schimbare. Ne dorim o Moldovă puternică în UE, alături de o Românie înfloritoare

Democrația trebuie păzită zilnic de fiecare dintre noi, atrage atenția ministrul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Dan Perciun. Oficialul îi îndeamnă pe tinerii atât din România, cât și de…
Vezi articolul