Până săptămâna viitoare, școlile se pot înscrie în competiția DigiEduHack, care are ca obiectiv identificarea de soluții inovatoare la provocările educației în era digitală

814 vizualizări
Foto: Business photo created by javi_indy – www.freepik.com
În perioada 9 – 10 noiembrie 2021 are loc DigiEduHack, competiție organizată de Comisia Europeană care are ca obiectiv identificarea unor soluții inovatoare la provocările din domeniul educației în era digitală.

Înscrierea organizațiilor-gazdă (școli, instituții de învățământ superior și de cercetare, start-up-uri, companii sau organizații non-guvernamentale) este deschisă până în prima săptămână a lunii octombrie 2021, iar înregistrarea participanților (elevi, studenți, profesori, antreprenori sau inovatori) va fi extinsă până în noiembrie 2021.

Evenimentul principal al competiției va fi găzduit de Președinția Slovenă a Consiliului UE și de Centrul internațional de cercetare în domeniul inteligenței artificiale (IRCAI).

Principalele teme ale ediției din acest an sunt:

  • acces și disponibilitate
  • regândirea bazelor educației
  • spații de învățare și pedagogii
  • experiența de învățare 
  • competențe individuale
  • capacitatea organizațională
  • tehnologii emergente pentru educație
  • exploatarea datelor.

Informații detaliate sunt disponibile pe site-ul competiției și pe pagina de Facebook a evenimentului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cel mai bun lucru pe care școala îl poate oferi sunt profesorii buni. Nu formarea rezolvă totul, ci și recrutarea și sprijinul la debutul în carieră, declara Simona Velea la prezentarea PISA 2022. Aceasta coordonează acum experții contractați de Ministerul Educației pentru realizarea standardelor profesiei didactice

Simona Velea, coordonatorul echipei de experți, de la Ministerul Educației, care se ocupă de standardele profesionale pentru cadrele didactice declara la prezentarea rezultatelor PISA 2022 că „cel mai bun lucru…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării, despre propunerea cultelor religioase de a se elimina din proiectele legilor Educației “diversitatea” și “orientarea sexuală”: “Eu cred că sunt confuzii în abordări, pentru că egalitatea de gen vorbește despre egalitate între femei și bărbați”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a explicat într-un interviu la Digi24 că propunerea cultelor religioase de a se elimina din proiectele legilor Educației “diversitatea” și “orientarea…
Vezi articolul

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, care și-a pierdut titlul de doctor pentru că a plagiat aproape integral teza de doctorat, conform CNATDCU, a devenit cadru didactic asociat la UMF Cluj

Fostul ministru al Sănătății și actual senator PSD Florian Bodog a devenit cadru didactic asociat al Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, potrivit ebihoreanul.ro. Bodog a rămas…
Vezi articolul