Un kit cu informații despre colectarea selectivă, schimbări de mediu, activități pentru elevi, cum ar fi planșe de rebus și teste de întrebări, și documente utile profesorilor pentru aplicarea lor la clasă este disponibil în format digital, conform unui comunicat primit de EduPedu.ro. Kitul, un link de Google Drive împărțit pe mai multe dosare, este realizat pentru Săptămâna ”Verde” și alte ore de educație de mediu în afara programului național.
Kitul ”este un instrument pe care profesorii îl pot folosi la clasă pentru a oferi elevilor informații teoretice despre colectarea separată și reciclare, dar șI pentru a desfășura la clasă activități și exerciții de grup, tematice, în perioada Săptâmânii Verzi sau oricând doresc ulterior”, potrivit comunicatului de presă primit de la ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului.
”Rebus și trivia pe teme de colectare separată și reciclare sau un exercițiu de imaginație marca ASAP, despre cum văd elevii orașul viitorului, sunt câteva dintre activitățile propuse în acest kit. După parcurgerea lui, elevii vor ști răspunsuri la întrebări precum: ”câte milioane de pungi sunt folosite la nivel global în fiecare minut?”, ”ce tipuri de plastic nu se pot recicla?”, ”cum putem rezolva problema plasticului?”, sau ”care este cel mai mare stat poluator?”, mai transmit organizatorii.
Kit-ul include:
1. Ghidul de reciclare ASAP, cu informații selectate și prezentate pentru a fi ușor de predat elevilor în clasă;
2. Planșe cu jocuri și activități pe care profesorii să le folosească în clasă împreună cu elevii;
3. Fișă cu instrucțiuni pentru profesori despre cum să folosească acest kit”, transmit organizatorii.
Pentru a avea acces la kit, profesorii și elevii trebuie să se înregistreze pe site-ul ASAP cu o adresă de mail, numele și școala. Aproape 530.000 de elevi din cele 899 de școli partenere ASAP din toată țara vor primi kitul prin email, în format digital, mai scrie în comunicat.
Despre ASAP România: ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare. Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România, după cum se arată în descrierea din comunicatul de presă.
Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
1 comment
Buna ziua!
Ma numesc Raduta Titel si sunt profesor la LPS,,Viitorul” Pitesti si diriginte la clasa a VII-a A. Doresc sa organizez o activitate informationala la clasa, in,, Saptamana Scoala Verde”, pe tema ,,Plasticul element necesar dar si daunator” si va rog sa ma sprijiniti cu informatii despre acest ,,Kitul ” .