Săptămână bogată în fenomene astronomice: Vor putea fi văzute 3 planete și meteori / Eclipsa de Lună, greu de observat

763 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” anunţă o săptămână cu multe fenomene astronomice, potrivit G4Media.ro.

„Venus şi Marte se văd seara, iar Saturn dimineaţa, pe la ora 4. Pe 5 se produce o eclipsă de Lună care aproape se va vedea de la noi, iar pe 6 mai avem maximul curentului de meteori Eta Aquaride”, informează instituţia pe pagina de Facebook.

Eclipsa de Lună prin penumbră va fi „destul de greu” de observat din oraş, deoarece satelitul Pământului se va afla sub orizont de la începutul fenomenului până la faza maximă. Astfel, începutul eclipsei va fi la ora 18.13, maximul se va înregistra la ora 20.22, iar în tot acest interval, Luna va fi sub orizont. Sfârşitul eclipsei va avea loc la ora 22.31.

„Practic, din toată România vom vedea cum Luna răsare când deja se află în penumbra planetei noastre, în preajma maximului eclipsei. Pentru că Luna intră doar în penumbră, culoarea ei nu va fi foarte roşiatică, iar dacă va fi, cel mai probabil este de la apropierea de orizont (atunci când răsare şi apare, Luna se înroşeşte la fel ca şi Soarele). La aproximativ două ore după ce răsare (în funcţie de locul unde vă aflaţi), Luna iese complet din penumbra planetei noastre, iar eclipsa se termină. Eclipsa va fi greu de văzut pentru că începe când Luna se află foarte aproape de orizont, cel mai bun loc de observaţii fiind unul din care se vedere răsăritul Soarelui vara”, conform informaţiilor publicate pe site-ul Observatorului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
Fenomenele astronomice din anul 2023, listate de Serviciul de Astronomie al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad. Când sunt cele două eclipse de lună vizibile din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scade rigoarea pentru standardele de obținere a titlurilor didactice în Drept și pentru evaluarea abilitării pentru conducătorii de doctorat, în urma unei decizii a Curții de Apel / Acuze reciproce între ministrul Educației și șeful Comisiei pentru Științe Juridice din CNATDCU

O decizie în instanță îndulcește standardele pentru conferirea titlurilor didactice în domeniul Dreptului, dar și condițiile procedurilor de evaluare pentru cei care vor să obțină atestat de abilitare pentru a…
Vezi articolul

Ministerul Educației anunță că vor fi montate camere de supraveghere în spațiile exterioare ale Școlii Centrale, după incidentul de ieri, când trei fete s-au simțit rău și au ajuns la spital. Au fumat o țigară cu substanțe interzise / “Accesul în școală se face doar pe baza carnetului de elev, dar nu avem voie să percheziționăm elevii când intră în școală”, spune directorul unității de învățământ

Ministerul Educației a anunțat că, în urma incidentului, spațiile exterioare ale Școlii Centrale vor fi supravegheate video, spune secretarul de stat Sorin Ion pentru Edupedu.ro. Banii pentru plata camerelor vor…
Vezi articolul

Elevii Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava reclamă că sunt obligați să poarte uniformă din 5 septembrie 2022 pentru a intra în școală / Directorul spune că este doar o recomandare

Un anunț postat pe coli A4 în interiorul Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava precizează că “începând cu data de 5 septembrie 2022 accesul în unitatea de învățământ este…
Vezi articolul

VIDEO 21 de elevi, dintre care 12 fete, puși în genunchi de profesorul lor să-și ceară iertare, la un concurs organizat de Inspectoratul Școlar Olt și Ministerul Educației la Slatina

Imaginile în care elevii sunt umiliți au fost publicate pe rețelele de socializare și au declanșat anchete ale poliției și ale Direcției pentru Protecția Copilului, potrivit hotnews.ro. Este vorba despre…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Cluj anunță un proiect prin care palmele a 100 de elevi vor fi „scanate” cu un dispozitiv ca să le fie determinat profilul de orientare în carieră / Marinela Marc, inspector șef: „Se scanează posibilitățile native ale tinerilor. Clubul Lions a venit spre noi cu acest dispozitiv și Universitatea Babeș Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației”

Peste 100 de elevi clujeni de clasa a XI-a vor fi incluși într-un proiect-pilot care prevede scanarea mâinilor, cu un dispozitiv „pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare”, au…
Vezi articolul