Șanse egale la educație, cu întârziere: Ministerul le dă copiilor ghiozdane și rechizite, la o lună după ce a început școala

505 vizualizări
Abandonul școlar - Șanse egale la educație
Abandonul școlar – Șanse egale la educație
Ghiozdanele și rechizitele pentru copiii de grădiniță, clasele primare și gimnaziale încep să fie distribuite, anunță Ministerul Educației, pe 10 octombrie. La exact o lună după ce a început școala, Guvernul Dăncilă dă “șanse egale la educație” copiilor din zone defavorizate.

Proiectul „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație” are ca obiectiv să aducă la școală preșcolarii și elevii din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale școlare, explică Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. Alte obiective ale proiectului sunt prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii.

Instituția informează că peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul școlar 2018-2019 de pachete de rechizite și ghiozdane. Dintre aceștia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane. “Beneficiarii sunt înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, fiind în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară”, se arată în comunicat.

“Elevii din grupul-țintă au devenit eligibili în proiect după ce au solicitat, la începutul anului școlar, sprijinul acordat în cadrul programului național desfășurat anual în baza Legii 126/2004 și a ordinului de ministru nr. 4385/2012. În plus, 51.539 de preșcolari vor primi rechizite școlare. Aceștia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate”, mai spune Ministerul.

Citește și: Ce le citim copiilor? Povestea celei mai mari biblioteci private transilvane cu cărți pentru cei mici

Rechizitele și ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene către școli, care vor repartiza mai departe materialele școlare către elevii și preșcolarii din grupul-țintă.

Ministerul Educației Naționale este beneficiar al proiectului „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație”, implementat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD/220/1/3/ – Precaritate materială de bază, bugetul total al proiectului fiind de 17.314.571,40 lei, informează Ministerul.

Sursa foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Caietul de observații zilnice și condica de evidență a activității didactice pentru educatoare, publicate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Descarcă catalogul grupei, planificarea anuală, planul de activitate săptămânal și raportul de evaluare inițială

Caietul de observații zilnice asupra copilului și condica de evidență a activității didactice la nivel preșcolar au fost publicate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început…
Vezi articolul

Profesorii cu simptome respiratorii să nu vină la școală și să se „izoleze la domiciliu” – instrucțiune a ministerelor Educației și Sănătății trimisă în școli / Părinții să îi țină acasă pe elevii/copiii cu simptomatologie respiratorie

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au transmis instrucțiuni către Direcțiile de Sănătate Publice (DSP-uri), pe fondul evoluției cazurilor de gripă și infecții respiratorii acute. DSP Buzău a transmis, apoi, către…
Vezi articolul

Lovitură pentru familiile care își duceau copiii la peste 300 de after school-uri private: acestea nu mai pot fi organizate în aceeași clădire cu grădinițe private. Christian Comșa, Asociația Școlilor Particulare: Normele vin foarte târziu, s-au făcut investiții, s-au înscris copiii la after

Peste 300 de after school-uri private nu mai pot funcționa în acest an școlar, pentru că erau organizate în spații comune cu grădinițe private. Interdicția apare cu doar două săptămâni…
Vezi articolul