Șanse egale la educație, cu întârziere: Ministerul le dă copiilor ghiozdane și rechizite, la o lună după ce a început școala

504 vizualizări
Abandonul școlar - Șanse egale la educație
Abandonul școlar – Șanse egale la educație
Ghiozdanele și rechizitele pentru copiii de grădiniță, clasele primare și gimnaziale încep să fie distribuite, anunță Ministerul Educației, pe 10 octombrie. La exact o lună după ce a început școala, Guvernul Dăncilă dă “șanse egale la educație” copiilor din zone defavorizate.

Proiectul „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație” are ca obiectiv să aducă la școală preșcolarii și elevii din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale școlare, explică Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. Alte obiective ale proiectului sunt prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii.

Instituția informează că peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul școlar 2018-2019 de pachete de rechizite și ghiozdane. Dintre aceștia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane. “Beneficiarii sunt înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, fiind în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară”, se arată în comunicat.

“Elevii din grupul-țintă au devenit eligibili în proiect după ce au solicitat, la începutul anului școlar, sprijinul acordat în cadrul programului național desfășurat anual în baza Legii 126/2004 și a ordinului de ministru nr. 4385/2012. În plus, 51.539 de preșcolari vor primi rechizite școlare. Aceștia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate”, mai spune Ministerul.

Citește și: Ce le citim copiilor? Povestea celei mai mari biblioteci private transilvane cu cărți pentru cei mici

Rechizitele și ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene către școli, care vor repartiza mai departe materialele școlare către elevii și preșcolarii din grupul-țintă.

Ministerul Educației Naționale este beneficiar al proiectului „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație”, implementat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD/220/1/3/ – Precaritate materială de bază, bugetul total al proiectului fiind de 17.314.571,40 lei, informează Ministerul.

Sursa foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de FDSC (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile)

Cum vorbim cu elevii despre consumul de droguri? Aura Stănculescu, director CMBRAE: Nu cu prezentări în care le spunem “nu consumați!”. Greșelile pe care le fac și părinții, și cadrele didactice sunt că încearcă să pară deștepți / Mugur Ciumăgeanu, profesor la UVT: La 12-13 ani riscăm să-i pierdem din mână pentru că încercăm să le punem interdicții

Discuția cu elevii nu trebuie să se rezume la prezentări în care le spunem că “nu au voie să…”, a declarat directoarea Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională…
Vezi articolul

Pregătire gratuită la Matematică, organizată în aer liber de un tânăr profesor din Mureș pentru elevii aflați în dificultate sau cu nevoi speciale. David Baratoși: Vreau să fie cât mai nonformală această activitate, să dau exemple din natură

Un tânăr absolvent al Facultăţii de Matematică a Universităţii de Vest din Timişoara, David Baratoşi, a început, joi, în Cetatea Târgu Mureş, să predea lecţii gratuite de matematică, în aer…
Vezi articolul

Noile programe de examen la Limba română și Matematică, pentru Evaluarea Națională 2021, au fost publicate în Monitorul Oficial. Structura subiectelor se schimbă, dispar compunerile și sunt evaluate competențele de tip PISA

Noile programe de examen valabile începând cu generația aflată acum în clasa a VII-a au fost publicate în Monitorul Oficial. Programele pentru susținerea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a,…
Vezi articolul

Olimpiada de dezbateri pentru juniori 2024, organizată în premieră. Pot participa elevi de clasele VII-VIII, arată regulamentul publicat de Ministerul Educației / Mai sunt 6 săptămâni în care se pot ține etapele pe județ

Regulamentul specific de organizare pentru Olimpiada națională de dezbateri pentru juniori (ONDJ) 2024, organizată în premieră, după ce anul trecut a apărut ca noutate pe calendarul olimpiadelor școlare, dar a…
Vezi articolul