Salvați Copiii alocă de urgență fonduri pentru copiii în risc de excluziune școlară, pentru că nu au laptop sau tabletă, iar școala a început pentru ei în scenariul roșu sau galben

153 de vizualizări
Foto: Salvati Copiii
Organizația Salvați Copiii România anunță că a achiziţionat în regim de urgență încă 500 de tablete cu acces la internet, pe lângă cele 3.000 tablete deja donate şi achiziţionate cu fonduri de la companii, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Acțiunea face parte din campania naţională Vreau la Școală. Tabletele vor fi donate copiilor din zone roșii (educație exclusiv online), sau galbene (participare școlară hibrid – clasic și online), al căror drept la educație e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participarea școlară reală, anunță organizația.

Salvați Copiii România face un apel public şi invită publicul larg să se alăture pentru ca toți copiii aflați în această situație gravă de excluziune școlară să își poată exercita dreptul universal la educație, se arată în comunicat.

”E o situație de urgență, sunt câteva mii de copii care sunt puși într-o situație critică de neparticipare școlară, pentru că nu au cum să acceseze cursurile online. E inadmisibil că s-a ajuns aici și că tocmai copiii vulnerabili sunt sacrificați, dar e necesar mai întâi să identificăm o soluție și apoi să lucrăm la un plan pe termen lung, care să nu mai permită astfel de situații. Facem un apel la solidaritate, mai e nevoie de cel puțin 4.500 de tablete cu acces la internet. Echipele Salvați Copiii sunt pe teren, culeg date și se asigură că sprijinul ajunge nemijlocit la beneficiari”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Până acum, Salvați Copiii a reușit să mobilizeze mecanisme de finanțare pentru a dota 3.000 de copii cu tablete pentru a putea participa la cursuri online.

Datele studiului ”Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Salvați Copiii România arată că aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer, singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecțiile online.

Închiderea școlilor și organizarea arbitrară a unor cursuri școlare online, acolo unde a fost posibil și fără instrumente de evaluare a calității procesului de educație, a dus la situații-limită.

Mii de copii au fost lăsați în afara școlii și puși în pericol. Cu câteva zile după ce anul şcolar a început, încă sunt copii cărora le este teamă că sistemul i-a uitat. Este imperios necesar și urgent să restabilim, împreună, dreptul real la educație pentru toți copiii vulnerabili. 

O altă cercetare din august a Salvați Copiii, desfășurată în 144 de școli, a evidențiat că rețeaua deficitară de cabinete medicale și de personal specializat este una dintre problemele majore din școli, deși 80% au optat pentru pentru reîntoarcerea în clase în format clasic, față în față. 

Persoanele fizice care vor sa susțină începerea școlii în siguranță pentru toți Copiii, o pot face donând online pe https://bit.ly/3k22P0W

Persoanele juridice pot de asemenea contribui, donând direct in contul Salvați Copiii RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005. Puteți descarca contractul de sponsorizare direct aici.

Foto: Salvați Copii România


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu susțin că membrii comisiei disciplinare care se ocupă de cazul profesorului Eugen Iordănescu sunt colegi de facultate ai acestuia

Studenții de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) sunt nemulțumiți de componența comisiei disciplinare formate în cazul profesorului Eugen Iordănescu, acuzat că i-ar fi hărțuit și umilit pe tinerii…
Vezi articolul

Elevii care intră în clasa a XII-a să se pregătească constant pentru Bacalaureatul la Chimie, profesorii să găsească un echilibru în predare și recapitulare, să organizeze simulări și să gestioneze „ruptura” din programele școlare – recomandări din reperele metodologice 2024-2025

Elevii care vor susține proba la alegere a Bacalaureatului trebuie să se pregătească pe parcursul întregului ciclu liceal, nu doar în clasa a XII-a, se menționează în noile repere metodologice.…
Vezi articolul

Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire organizate de profesori voluntari, în programul ”Hai la olimpiadă!” / Formularul este deschis până în octombrie

Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire ținute de profesori voluntari în centre stabilite în peste 15 județe, potrivit Fundației „Nouă ne…
Vezi articolul