Salariul de profesor al soției președintelui: 3.440 de lei, net / În 2022 a câștigat mai mult din chirii, decât de la școală / Președintele Iohannis și-a publicat declarația de avere pe anul în curs

1.272 de vizualizări
Foto: captură – Digi24
Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a câștigat în ultimul an 41.283 de lei, ca profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, conform ultimei declarații de avere depusă de Klaus Iohannis și înregistrată în ultima zi din mai, potrivit G4Media.ro. Soția președintelui a obținut în ultimele 12 luni mai mulți bani din închirierea unor imobile.

Din acest venit anual, rezultă un salariu lunar de 3.440 de lei, cu 228 de lei mai mult decât a declarat în declarația de avere depusă în 2022. Conform acesteia, Carmen Iohannis a înregistrat atunci venituri din profesia de dascăl de 3.212 de lei pe lună (38.555 de lei, în total).

 În noua declarație de avere se precizează că ea a obținut 3.699 de lei pe lună din chirii (44.389 de lei în total). O sumă similară a fost declarată, în plus, și de președintele Iohannis.a

Citește articolul complet pe G4Media.ro


8 comments
  1. De cand profesorii cu jumatate de norma au dreptul la gradatie de merit? Ce activitati deosebite a putut avea doamna in 2 (doua) zile de serviciu la catedra pe saptamana? De ce a trebuit sa ia acest drept care se putea acorda altui cadru didactic care chiar il merita? A functionat criteriul ,,sotia presedintelui,,?

  2. Nu puteți posta altă fotografie cu prima profesoară a țării? Vă rog! În aceasta parcă e Pantera roz…

  3. Dar cu gradatiile de merit de 25% pe luna, timp de 5 ani cum rămâne? Un număr f.mare de educatoare beneficiază de acest spor de 25% timp de 5 ani, directori de grădinițe….Ce performante au acei copii de vârstă prescolara? Chiar merita salarii de 6500, 7000 la grădinițe? Cu dosare pline de copii xerox și falsuri? Bătaie de joc pe banii statului

  4. Ar fi fost interesant sa stim vechimea si gradul didactic.
    Oricum 3440 este un salariu mic chiar si pentru un debutant. Se mai poate observa cresterea de salariu de la un an la altul in valoare de 228, guvernul se lauda cu cresteri acordate.

    1. E în prag de pensie, vechimea e maximă. Cu siguranță are gradul I. Sigur are dirigenție (i-a chemat pe copii pentru niște selfie-uri cu președintele Germaniei, să dea bine la oaspeți).

      Probabil nu are ore suplimentare, că e ocupată de plimbări cu avionul. Singura întrebare e dacă e cu normă întreagă sau redusă, restul e clar. Sau poate și-a luat multe libere neplătite, pentru vacanțele la schi cu soțul.

    2. E foarte simplu de aflat. Dacă e această sumă( nu prea crede nimeni), înseamnă că are gradul II, fără dirigenție, fără ore suplimentare și câteva concedii ( medicale sau fără plată- cred că de la deplasări nejustificate cu dragul ei soț).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Întrebarea suplimentară a PSD în referendumul de la București a fost votată de Consiliul General al Capitalei. Oamenii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca Primaria să finanțeze și deruleze un program de educație pentru sănătate și combaterea drogurilor în școli

Bucureștenii vor decide pe 24 noiembrie dacă vor un program care să se ocupe de combaterea drogurilor în toate școlile din Capitală, după ce întrebarea propusă de consilierii PSD va…
Vezi articolul
Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

After school-urile în școală, pe banii părinților, cu profesorii de la clasă, legalizate de noua lege adoptată de Senat. Pentru cadre didactice din alte școli e necesar acordul Consiliului de Administrație

Programele de tip after-school sunt oficializate inclusiv prin implicarea financiară și organizatorică a părinților, acolo unde „statul, consiliile judeţene sau consiliile locale nu finanţează programul ‘Şcoala după şcoală’”, potrivit noii…
Vezi articolul

Hăncescu, FSLI: Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și este un mare pericol să se dea examenele naționale. Un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă

Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se…
Vezi articolul

Miercuri, 14 februarie, profesorii și angajații din Învățământ primesc salariile majorate de la 1 ianuarie 2024 / Directorii de școli și inspectorii primesc cele mai mari salarii și au cele mai ample majorări

Miercuri, 14 februarie, profesorii și angajații din Învățământ primesc salariile majorate de la 1 ianuarie 2024. Amintim că, la sfârșitul lunii ianuarie, aplicația de salarizare pentru angajații din Educație a…
Vezi articolul