Să fie organizate întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, solicitarea ministrului Educației către inspectorii generali, în „Săptămâna educației financiare”

735 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Organizarea unor întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, în perioada 11-15 aprilie 2022, a solicitat Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Solicitarea a venit în cadrul unei videoconferințe instituționale cu inspectoratele școlare, organizată vinerea trecută.

În comunicat se arată că „ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a solicitat inspectorilor școlari generali ca încă din acest an, în intervalul 11-15 aprilie 2022, să fie organizate întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, subliniind importanța abordării în școli a temelor de educație financiară în concordanță cu vârstele elevilor. Astfel, ministrul Educației încurajează acest tip de activități și recomandă cadrelor didactice implicarea în integrarea acestor teme în cât mai multe componente ale actului didactic”.

Amintim că data de 11 aprilie a fost instituită Ziua educației financiare, după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege în acest sens. 

„În urma inițiativei legislative lansate de deputatul și chestorul Camerei Deputaților, George Tuță, data de 11 aprilie a fost instituită „Ziua educației financiare”, legea fiind deja adoptată de către Parlamentul României”, potrivit anunțului ministerului.

Astfel, vor fi organizate manifestări publice, seminarii, simpozionae în domeniul edicației financiare: „Parlamentul României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale sunt încurajate să organizeze manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educaţiei financiare”, conform sursei citate.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Centru de competențe pentru un stil de viață sănătos, la Cluj – proiect al Universității Babeș-Bolyai împreună cu Academia Română. Academicianul Nicolae Hâncu și rectorul Daniel David – coordonatori

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin programul UBBMed, și Academia Română, prin Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”, au înființat un „Centru Național de Competențe pentru un Stil de…
Vezi articolul

Studenții Teologi din Iași cer Ministerului de Interne să permită activitățile religioase în spații închise: “Măsurile de combatere a coronavirusului nu trebuie să încalce libertatea de conștiință”

Societatea Studenților Teologi din Iași solicită Ministerului de Interne să revină asupra deciziei cu privire la suspendarea tuturor activităților religioase desfășurate în spații închise. Concret, studenții Teologi din Iași cer…
Vezi articolul

Primele 12 eleve de gimnaziu și liceu din țară de la Olimpiada Națională de Informatică, pregătite de foști concurenți într-o tabără pentru Olimpiada europeană dedicată fetelor – Girls Programming Camp al SEPI

Primele 12 eleve clasate pe țară la etapa națională din acest an a Olimpiadei Naționale de Informatică (ONI) au participat la o tabără de pregătire pentru Olimpiada Europeană de Informatică…
Vezi articolul