S-a lansat biblioteca virtuală cu acces gratuit EduOnline: Materiale didactice digitale, o enciclopedie și o platformă de creare de conținut pentru profesori

35.679 de vizualizări
Laboratoare virtuale EduOnline
O bibliotecă virtuală de materiale didactice, ce include și o platformă de creare de conținut pentru profesori și o enciclopedie digitală, a fost lansată săptămâna aceasta și pusă ‘la dispoziția școlii românești gratuit”. Biblioteca EduOnline este descrisă drept “cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale digitale în limba română”, iar dezvoltatorii ei cred “cu tărie că școala online poate fi incitantă și aduce profit cognitiv, dacă folosim conținuturi multimedia interactive”.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma a fost construită pe bază de voluntariat de specialiști din Agenția Arniec – RoEduNet, SIMAVI – Software Imagination & Vision, Horváth & Partners Management Consultants și UMPFE.

Ce include biblioteca:

  • lecții pentru învățământul primar, gimnazial și liceal;
  • lecții pentru copiii cu cerințe educaționale speciale;
  • laboratoare virtuale (lucrări de laborator dedicate liceenilor, pentru disciplinele chimie, fizică și biologie);
  • exercițiile și problemele Campion, pentru cei care își doresc performanță în informatică;
  • Enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini”;
  • Wand.education, creator de conținut digital, dedicat profesorilor.

Info despre fiecare tip de conținut:

  • Lecțiile pentru copii cu nevoi educative speciale și portalul pe care erau găzduite au fost premiate în urmă cu câțiva ani cu World Summit Award, cea mai înaltă distincție la nivel mondial pentru un proiect.
  • Wand.education este o platformă britanică de creare de conținut educațional, care este pusă la dispoziția sistemului educațional din România, gratuit până la sfârșitul anului. Profesori englezi din peste 300 de școli din UK o folosesc cu succes pentru crearea de lecții digitale. Este compatibilă cu orice sistem de operare și orice echipament.
  • Lecţiile multimedia interactive din biblioteca EduOnline, dezvoltate pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal românesc, au fost dezvoltate între anii 2009-2011, în proiecte gestionate de Ministerul Educației Naționale. Ele au fost evaluate și validate de către Ministerul Educației Naționale, iar utilizarea lor este permisă liber și nerestrictiv.

Pentru că aceste lecții au fost dezvoltate în urmă cu 10 ani, pe tehnologii informatice specifice acelei perioade, este recomandat Internet Explorer pentru utilizatorii cu sistem de operare Windows și folosirea unui plug-in de Flash player pentru Safari, în cazul utilizatorilor care au calculatoare cu MAC OS.

Potrivit comunicatului, lecțiile sunt conforme curriculei românești, conținutul este auditat și include elemente multimedia interactive și multe jocuri educaționale.


11 comments
  1. Nu e un site sigur nici secure.
    Îți spune și browserul, oricare ar fi el.
    Evitați, evitați!

    Pt Edupedu, vă rog actualizați articolele și nu mai promovați breșele de securitate!

  2. Mergeti pe Livresq.com
    Profesorii pot face cont gratuit si dezvolta propriile lectii la standarde tehnice actuale..
    Exista deja o bibliotica cu sute de lectii create anul acesta pe care le puteti utiliza.

  3. Functioneaza foarte bine pe Google Chrome ultima versiune foarte bine.Lectiile sunt utile.Pentru a activa flash trebuie apasat pe butonul din stanga din bara de cautare si apoi Flash –‘allow’. Trebuie intradevar actualizat.

  4. Alo! redactia!
    NU s-a lansat … s-a dezgropat platforma AEL. Pacat ca mai trebuiesc dezgropate si tehnologiile care erau si atunci limitari penibile. (IE, flash,..)
    Si nu vorbiti de acces gratuit la o platforma care la vremea ei costa 200 mil(vechi) pentru fiecare statie elev si 1mld(vechi) pentru fiecare server din fiecare scoala.

    Alt mare proiect INSAM, 18mil(noi), 180mld(vechi) continea peste 5000 de teste standardizate la (aprox) toate materiile (cu 150000 de intrebari tip grila), a.i. si prof. din centrul Buc. si cel din Vf. muntelui sa respecte aceleasi standarde… UNDE ESTE?
    A fost in parteneriat cu SOFTWIN si gazduit la adresa: https://insam.softwin.ro/insam/ .
    Cred ca era o solutie perfecta de evaluare standardizata … dar s-a evaporat!

  5. Cine mai folosește Flash în 2020? Pentru că acest site folosește Flash, este inutil. Nici un elev nu se va chinui să activeze Flash.

  6. Simavi este noua denumire a SIVECO, iar lecțiile sunt defunctul AeL… deci ”voluntariatul” de acum e apa de ploaie, a sifonat milioane de euro la vremea respectivă. Numele Irina Socol vă spune ceva?

  7. Ați încercat să o folosiți?
    De vreo cinci ani lumea încearcă să renunțe la Adobe flash din motive de securitate.
    Noi îl recomandam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Mirela Tanc: Acum, noi profesorii trebuie să ne folosim superputerile / O idee de activitate: organizăm plimbări cu izoleta – transmit și mesajul Stați Acasă! și nu uităm analiza frazei. Pentru părinți: să fosească aproape orice găsesc ca pretext de învățare

”Iubesc să fac activități, dar urăsc hârțogăraiele, ceea ce e super în on-line e că nu trebuie să fac rapoarte și justificări pentru orice activitate fac”, spune Mirela Tanc profesoară…
Vezi articolul

13 ateliere practice pentru profesorii de la școlile de stat, organizate gratuit de profesorii unei școli private. Cum să te conectezi cu elevii, cum să comunici cu părinții, cum să te relaxezi

De miercuri 6 mai până pe 20 mai, profesorii școlii Avenor College organizează 13 ateliere practice destinate profesorilor de la școlile publice, anunță instituția într-un comunicat trimis Edupedu.ro. Profesorii vor…
Vezi articolul

VIDEO Michelle Obama, către absolvenți: Nu lăsați niciodată pe cineva să vă spună că sunteți prea furioși sau că trebuie să tăceți / 3+1 lecții de la fosta primă doamnă a SUA, la cel mai mare banchet de absolvire organizat vreodată, online pe Youtube

“Dacă vă e frică, sau sunteți confuzi, sau furioși, sau pur și simplu copleșiți (…) nu sunteți singuri. Și eu simt toate aceste lucruri. Toți le simțim”, a spus fosta…
Vezi articolul