Elevii de clasa a IX-a din Rusia vor învăța despre „operațiunea specială militară” și anexarea teritoriilor Ucrainei

127 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Noul curriculum de istorie modernă pentru școlile de clasa a IX-a din Rusia include atât operațiunea militară specială (invazia din Ucraina – n. red.), cât și anexarea de noi teritorii în Federația Rusă, a declarat ministrul rus al Educației, Serghei Kravtsov, citat de agenția Interfax.

„A fost elaborat un nou curs de pregătire pentru clasele a IX-a „Introducere în istoria recentă”. Acesta este dedicat punctelor de cotitură din secolul XX și începutul secolului XXI, inclusiv, desigur, Marele Război Patriotic, precum și, vă atrag atenția, evenimente foarte recente: este vorba de o operațiune militară specială și de admiterea de noi regiuni în Rusia”, a declarat Kravtsov miercuri, la „ora guvernului” din Duma de Stat.

„Da, experții spun în mod corect că istoria ca știință nu poate evalua perioada actuală, oamenii de știință au nevoie de o distanță lungă de timp. Nimeni nu contestă acest lucru. Dar copiii noștri nu trăiesc într-o sută de ani, ci astăzi și acum, iar școala trebuie să le ofere răspunsuri la probleme de actualitate, să le ofere informații verificate, fiabile despre ceea ce văd cu ochii lor, discută între ei în pauze, în curți”, a adăugat ministrul rus al Educației.

Articolul integral, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea, explicații despre votul masiv pentru candidatul pro-rus Călin Georgescu: Ce trebuie învățat de aici? Atunci când oamenii intră în criză, crește neliniștea lor și când crește neliniștea, susțin lideri foarte autoritari sau dogme foarte rigide

Mircea Miclea, profesor de științe cognitive aplicate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, spune că trebuie analizat și înțeles votul de duminică, în urma căruia candidatul cu discurs pro-rus și neolegionar…
Vezi articolul

Ce pot face școlile de Ziua națională a lecturii, pe 15 februarie, potrivit noii legi promulgate de președinte / Editurile pot să își pună standuri pentru „prezentare și vânzare de carte cu caracter educativ”

În unitățile de învățământ preuniversitar se organizează activități educaționale și/sau culturale, pentru „promovarea și încurajarea lecturii”, potrivit noii legi nr. 21 din anul 2022. Această lege instituie ziua de 15…
Vezi articolul