Rusia a prezentat un manual de istorie pentru clasa a XI-a în care laudă invazia Ucrainei. Cartea va fi în toate școlile pe 1 septembrie

641 de vizualizări
Foto: © Tatiana Vasilyeva | Dreamstime.com
Ministrul rus al Educației, Serghei Kravtsov, a prezentat noul manual de istorie pentru clasa a XI-a la o conferință de presă la Moscova. Manualul, scris în doar cinci luni, face parte din înăsprirea controlului de către Kremlin asupra narațiunii istorice în școli, potrivit The Guardian, care citează AFP. 

Războiul împotriva Ucrainei a fost prezentat tinerilor ruși ca parte a misiunii istorice a Moscovei. Serghei Kravtsov a spus că manualul are ca scop „transmiterea obiectivelor ofensivei din Ucraina, demilitarizarea și denazificarea, astfel încât elevii să fie convinși”, repetând obiectivele declarate de Putin când a trimis trupe în Ucraina în februarie anul trecut.

Manualul acoperă perioada dintre 1945 până în secolul 21 și Kravtsov a spus că va fi „în toate școlile pe 1 septembrie”. Acesta conține secțiuni despre soldații ruși care au „salvat pacea” în 2014, când Moscova a anexat peninsula Crimeea. De asemenea, denunță sancțiunile occidentale, descriindu-le ca fiind mai aspre decât ceea ce s-a întâmplat când Napoleon a ajuns în Rusia în 1812.

După începerea operațiunii din Ucraina, în școlile rusești a fost introdus o nouă disciplină – „Discuții despre ceea ce este important” – menită să insufle patriotismul copiilor, conform sursei citate.

Foto: © Tatiana Vasilyeva | Dreamstime.com/ Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Anunț optimist al ministrului Deca, după rezultatele la PISA 2022 care situează România la coada UE: Avem un sistem de educație rezilient și țara noastră a reușit, prin ansamblul măsurilor luate, să limiteze efectele pandemiei

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat la evenimentul de diseminare a rezultatelor PISA 2022 că „avem un sistem de educație rezilient și că țara noastră a reușit, prin ansamblul măsurilor…
Vezi articolul

100.000 de elevi nu vor mai primi tichete educaționale în acest an. Programul nu e gata nici acum, deși fostul ministru al Fondurilor europene, Marcel Boloș, promitea un mecanism mai simplu din timp, pentru vouchere la începutul anului școlar

Pentru anul școlar 2023-2024, tichetele educaționale de 500 de lei vor fi acordate pentru 300.000 de copii de grădiniță și elevi din medii vulnerabile, după cum se arată într-un răspuns…
Vezi articolul

Stomatologia este o specializare de licență la finalul căreia ai drept de liberă practică, ceea ce nu este puțin, spune Ecaterina Ionescu, prorector al UMF Carol Davila / Anul acesta, concurența la stomatologie a fost mai mare ca la medicină generală 

„În primul rând, stomatologia, ca farmacia, dar diferă abordarea, este o profesie în care la finalul studiilor de universitare de licență ai drept de liberă practică, ceea ce nu este…
Vezi articolul