Rotația inspectorilor școlari în București (I): inspectoarea generală adjunctă Teodora Bentz, numită politic la Palatul Național al Copiilor, iar Daniel Mălăelea s-a întors în locul ei la ISMB / Inspectorul de muzică, arhidiaconul Răzvan Ștefan, a ajuns inspector de resurse umane în Ilfov

Foto: capturi Facebook.com/ Youtube.com

Noul director al Palatului Național al Copiilor (PNC) din București este Teodora Bentz, susținută de PNL, fostă inspectoare generală adjunctă la Inspectoratul Școlar București (ISMB), potrivit informațiilor Edupedu.ro. În locul acesteia s-a întors la inspectorat pe poziție de adjunct Daniel Mălăelea (PNL), consilier local la Primăria sectorului 5, ultima dată în funcție în iunie 2022. Și la inspectorii de specialitate au avut loc mutări: arhidiaconul Răzvan Ștefan de la Seminarul Ortodox, responsabil în ISMB cu Muzica din primăvară, numit în locul inspectoarei demise în urma nepotismului de la olimpiadă dezvăluit de Edupedu.ro, a fost detașat pe aceeași funcție la inspectoratul din județul vecin.

Numirea Teodorei Bentz la începutul lunii anului școlar în funcția de director al Palatului Național al Copiilor din București vine după ce în primele zile din septembrie s-a desfășurat, la Palatul Copiilor, etapa națională a Olimpiadei Naționale de Argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, al cărei organizator a fost Inspectoratul Școlar București.

Promotoare a mișcării de debate din România, Bentz a fost numită la conducerea palatului în perioada în care s-a desfășurat olimpiada, potrivit surselor Edupedu.ro. Directoarea adjunctă Cosmina Bran, parte din comisia centrală de organizare a olimpiadei, și ea fostă inspectoare în ISMB, a rămas în aceeași funcție. Palatul Național al Copiilor din București este cel mai mare centru de educație extrașcolară pentru elevi din țară, organizând cursuri și ateliere artistice, tehnico-științifice și sportive pentru peste 5.000 de copii anual. Este subordonat direct Ministerului Educației și are și rol de centru naţional de perfecționare pentru cluburile şi palatele copiilor din Bucureşti şi din ţară.

Teodora Bentz este susținută PNL și a fost numită prima dată inspector în anul 2018, an în care a fost inspector școlar de limba română în Vrancea. Apoi a fost director adjunct al Colegiului „A. I. Cuza” din Focșani și ajuns la Inspectoratul Școlar București în anul 2020. În prezent predă limba română la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Capitală (sursa). La începutul anului a participat la un „Summitul elevilor liberali”, eveniment de partid organizat cu 100 de „tineri liberali”. A mai fost prezent și secretarul de stat Sorin Ion, PNL.

Foto: PNL

Bentz a fost președinta comisiei de organizare a fazei zonale de la Olimpiada de Muzică (clasele III-VIII) din București, în martie, când Edupedu.ro a dezvăluit cazul profesorului care a fost evaluator în competiție, chiar dacă fiul său era înscris în concurs, lucru interzis de regulament.

Teodora Bentz / Foto: captură – Youtube

Deși ar fi fost în sarcina sa să semnaleze și să ia măsuri dacă profesorii au declarat că nu au rude în concurs și aveau, Bentz deși știa de incompatibilitate, s-a sesizat abia după ancheta Edupedu.ro și a declarat la acea vreme despre cercetări în acest sens că „demersurile în spațiul educației nu sunt de acest tip”.

Daniel Mălăelea, inspector general adjunct (PNL) în ISMB până în iunie 2022 când el și Răzvan Călugăreanu (PNL) au fost înlocuiți cu Mihaela Ciho (PSD) și Gabriela Postescu (PSD) în contextul preluării la acea vreme de PSD a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a revenit în inspectorat pe aceeași funcție. Adjuncți mai sunt în prezent Amalia Stoenescu, Ruxandra – Eugeniu Regalia și Gabriela Postescu (sursa).

Profesorul arhidiacon Răzvan Ștefan, mutat la ISJ Ilfov pe Resurse Umane de la Muzică

Profesorul arhidiacon Răzvan – Constantin Ștefan de la Seminarul Teologic Ortodox din București a fost numit inspector școlar de Managementul Resurselor Umane (MRU) la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Ilfov, potrivit surselor Edupedu.ro. Informația a fost confirmată de profesorul Răzvan Ștefan.

El ocupase din luna mai și până pe 1 septembrie funcția de inspector de Muzică la Inspectoratul Școlar București (ISMB). Fusese numit în locul Georgetei Băcioiu, inspectoare de Arte demisă la finalul lunii aprilie după cazul de nepotism de la faza zonală a Olimpiadei de Muzică, situație dezvăluită de Edupedu.ro.

Potrivit surselor Edupedu.ro, prima propunere venită din partea Inspectoratului Școlar București pentru profesorul Răzvan Ștefan ar fi fost să ocupe de la 1 septembrie funcția de inspector de resurse umane în cadrul Inspectoratului Școlar Sector 4, însă conducerea instituției l-ar fi refuzat. Inspectorul a explicat că „s-a ajuns la concluzia că trebuie să merg acolo la Ilfov”, spune acesta pentru Edupedu.ro.

Răzvan Ștefan / Foto: byzantion.ro

Întrebat cine mai exact a ajuns la această concluzie, Ștefan a spus că „decizia mi-a aparținut mie, puteam renunța și să ajung la catedră, a fost o decizie în comun. Propunerea a venit pentru că se vacantase postul, dar a mai fost un candidat la Resurse Umane sector 4 care a fost selectat. A fost o încercare, nu s-a putut. În Ilfov nu candidase nimeni și e nevoie de oameni”, a mai precizat profesorul de la Seminarul Teologic. Trecerea este de la un post cu jumătate de normă la unul cu normă întreagă.

În locul lui Ștefan, noul inspector de muzică în anul școlar 2023-2024 în Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) este Andra Apostu, profesoară de teorie muzicală la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” (CNMGE) din București, propunerea liceului pentru această funcție din ultimii doi ani. În ultimii aproximativ 15 ani, inspectorul de specialitate a fost un profesor de la Colegiul de Arte Dinu Lipatti, potrivit informațiilor noastre.

Potrivit site-ului Seminarului Teologic Ortodox din București, Răzvan Ștefan este profesor de muzică. El apare și ca dirijorul corului bărbătesc ”Cantus Domini”, potrivit descrierii de pe canalul de YouTube.

Arhidiaconul Răzvan – Constantin Ștefan este și doctor, conform site-ului liceului la care este profesor, cu o teză susținută în anul 2012 la Universitatea Națională de Muzică București (UNMB), intitulată „Stihirile dogmatice ale vecerniei sâmbetelor octoihului. Tradiția muzicală (sec. XI până în prima jumătate a sec. XIX) și aspecte liturgice”. În 2014, a publicat-o la editura Basilica a Patriarhiei Române.

Citește și:
Profesorul Răzvan Ștefan, de la Seminarul Teologic Ortodox, numit inspector de Muzică pe București în locul Georgetei Băcioiu, dată afară după cazul de nepotism de la olimpiada de profil
Inspectoarea Georgeta Băcioiu, de la Inspectoratul Școlar București, eliberată din funcție după cazul de nepotism de la Olimpiada de Muzică – surse
Cum a mușamalizat Inspectoratul Școlar București cazul de nepotism de la Olimpiada de Muzică
EXCLUSIV Nepotism la olimpiadă. Un profesor a fost evaluator la Olimpiada de Muzică pe București, deși fiul său era înscris în concurs, lucru interzis de regulament: Inspectoratul trebuie să vă dea explicații, nu eu / Șefa comisiei de organizare știa de incompatibilitate, dar abia acum a cerut explicații
Exit mobile version