Romanian Master of Informatics 2018 – Concursul internațional de informatică reunește liceeni din 9 țări

567 de vizualizări
Regulile examenului de Bacalaureat
Foto: Pexels.com
Competiția Romanian Master of Informatics 2018 începe mâine la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. Concursul de informatică reunește elevii de liceu cu rezultate la olimpiadele naționale şi internaționale de informatică. Anul acesta, în competiție intră elevi din Rusia, Bulgaria, Serbia, Moldova, Polonia, Grecia, Ucraina, Italia şi România.
Concursul se află în Calendarul Competițiilor Școlare ale Ministerului Educaţiei, fără finanțare din partea Ministerului, precizează organizatorii, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Competiția internaţională “Romanian Master of Informatics 2018” (RMI2018) va avea loc la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, în perioada 10-13 octombrie. Concursul este la a 6-a ediţie.

Comisia ştiinţifică este alcătuită din profesori de la Universitatea din București, Facultatea de Matematică şi Informatică, profesori din învăţământul preuniversitar, dar şi din studenţi, foşti olimpici internaţionali ai colegiului. “Scopul organizării acesteia este crearea unui cadru în care competitivitatea în rândul elevilor să le sporească performanţele şi să le stimuleze interesul pentru informatică”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marți, 27 februarie, data limită pentru înscrierile elevilor de liceu la etapa județeană a Olimpiadei de Securitate Cibernetică. Cei mai buni pot ajunge în tabăra de pregătire pentru Campionatul European și să fie admiși la facultățile de profil fără examen

Elevii de liceu mai au la dispoziție ziua de marți, 27 februarie, până la miezul nopții, pentru a se înscrie online la prima ediție a olimpiadei naționale dedicate securității cibernetice,…
Vezi articolul

Articol recomandat de World Vision în cadrul programului Young Leaders, finanțat de Uniunea Europeană

TikTok poate fi folosit în scop educațional – explică tinerii din proiectele World Vision România: „Urmărim clipuri educative pentru că informația ne este prezentată prin metode non-formale, pe înțelesul nostru”

Cel mai recent sondaj al fundației World Vision România realizat în contextul Zilei Internaționale a Siguranței de pe Internet ne arată că: 38.6% dintre copii stau aproape toată ziua pe…
Vezi articolul