Romanian Master of Informatics 2018 – Concursul internațional de informatică reunește liceeni din 9 țări

569 de vizualizări
Regulile examenului de Bacalaureat
Foto: Pexels.com
Competiția Romanian Master of Informatics 2018 începe mâine la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. Concursul de informatică reunește elevii de liceu cu rezultate la olimpiadele naționale şi internaționale de informatică. Anul acesta, în competiție intră elevi din Rusia, Bulgaria, Serbia, Moldova, Polonia, Grecia, Ucraina, Italia şi România.
Concursul se află în Calendarul Competițiilor Școlare ale Ministerului Educaţiei, fără finanțare din partea Ministerului, precizează organizatorii, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Competiția internaţională “Romanian Master of Informatics 2018” (RMI2018) va avea loc la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, în perioada 10-13 octombrie. Concursul este la a 6-a ediţie.

Comisia ştiinţifică este alcătuită din profesori de la Universitatea din București, Facultatea de Matematică şi Informatică, profesori din învăţământul preuniversitar, dar şi din studenţi, foşti olimpici internaţionali ai colegiului. “Scopul organizării acesteia este crearea unui cadru în care competitivitatea în rândul elevilor să le sporească performanţele şi să le stimuleze interesul pentru informatică”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2022 Sfaturi pentru proba de competențe digitale de la profesoara Alexandra Stroe, Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia: Elevii trebuie să salveze ce lucrează doar în folderul de examen, doar astfel evaluatorii le găsesc și le notează

Probele de competențe digitale și lingvistice s-au reluat pentru candidații la Bacalaureat 2022, în acest an școlar, după doi ani în care nu s-au susținut și s-au echivalat după anumite…
Vezi articolul

Învățătorii sunt invitați să-și înscrie elevii în programul Școala Siguranței, ediția aniversară: zece ani de lecții despre siguranță, 10 ani de când Tedi le este alături elevilor (P)

Anul școlar 2024-2025 va fi unul și mai interesant pentru elevii de clasa I din toată țara. Tedi a adăugat lecțiilor și activităților cunoscute un plus de dinamism și veselie.…
Vezi articolul

Reperele metodologice 2024-2025. Modele de teste inițiale și sumative la Biologie pentru clasa a XII-a, exemple de resurse și activități educaționale online și o propunere de planificare calendaristică

Modele de teste de evaluare inițială și sumativă la disciplina Biologie pentru clasa a XII-a, exemple de resurse educaționale online și un scenariu de planificare calendaristică au fost incluse în…
Vezi articolul

Material susținut de OMV Petrom prin programul România eficientă

Școala cu facturi la energie aproape zero. Elena Cazan, director: Nu mai avem de ce să deschidem geamurile, ca să aerisim în timpul orelor / Școala a înflorit, pur și simplu, i-am invitat pe părinți și le-am explicat fiecare dotare ce face, iar elevii sunt foarte încântați

Elevii Școlii Gimnaziale Liliești din orașul Băicoi, județul Prahova, vin cu plăcere la școală de când aceasta a fost renovată complet și a devenit una dintre cele mai moderne unități…
Vezi articolul

Aventurile fantastice ale lui Electro, personificare a atomului de energie electrică și ale lui Metano, o moleculă de gaz, pot fi descoperite de elevii de clasa a IV-a prin programul educațional extrașcolar “Întâlnire cu energia” / Concurs pentru școli cu premiu de 25.000 de lei (P)

Elevii de clasa a IV-a din București și 6 județe (Argeș, Brașov, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov) participă, în lunile octombrie și noiembrie, la cea de-a 15 ediție a programului educațional…
Vezi articolul