România sub anestezie generală. Banii de la PSD și PNL distrug accelerat libertatea de exprimare

1.285 de vizualizări
Cristian Pantazi / Foto: Arhiva personală
Trei reporteri la conferință de presă pe subiectul licitației câștigate de prietenul președintelui Iohannis. Patru reporteri la un protest al personalităților contra ministrului care apără plagiatorii. Opoziția e aproape complet ignorată de presa mainstream. Zeci de subiecte grele pur și simplu nu există pe agenda marilor trusturi: legea avertizorului de integritate, legile securității, legile justiției, legile educației, licitația BMW-Michael Schmidt. Aproape toată presa mainstream e anesteziată de zecile de milioane de euro care vin de la PSD și PNL pentru a cumpăra liniștea coaliției și a președintelui Iohannis.
  • România nu a experimentat niciodată în ultimele trei decenii o asemenea sufocare. Interese politice în presă au existat întotdeauna, dar realitatea era mereu relatată de una dintre tabere. Acum, cu excepția B1 TV, televiziunile de știri s-au transformat în organe de propagandă a căror principală menire e să ascundă știrile cu potențial negativ pentru președintele Klaus Iohannis,  pentru premierul Nicolae Ciucă sau liderul PSD Marcel Ciolacu. O situație similară și la televiziunile generaliste, care întorc capul de la marile teme de societate.

Cine are răbdare să urmărească Antena 3, Digi 24, Realitatea TV și România TV se va trezi, la propriu, într-o lume paralelă. Singurele subiecte sunt fie externe, fie fapt divers local, fie ipocrite indignări pe teme sociale care au zero potențial distructiv pentru coaliția moșită de Iohannis. Presa mainstream, anesteziată de banii partidelor, descrie o lume aproape ideală, în care premierul, președintele și miniștrii iau doar decizii pozitive, măsuri corecte și, în general, nu au nici o problemă. La Antena 3, noua schimbare de identitate cu CNN nu putea veni într-un moment mai prost: CNN-ul românesc arată tot mai mult a Scânteia, unde odele și triumfalismele au evacuat complet din peisaj jurnalismul de calitate.

  • Acuzațiile despre plagiatul premierului Ciucă, despre modul în care a fost dirijat și închis dosarul său în justiție către un judecător apropiat de PNL, cazul de plagiat al ministrului Educației Sorin Cîmpeanu nu există în presa mainstream.
  • Anti-reforma din Justiție nu are spațiu de emisie, la fel ca și legea avertizorului de integritate.
Citește articolul complet pe G4Media.ro.

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Clasamentul universităților românești în funcție de predare, cercetare, venituri din industrie – potrivit rankingului universităților din țările emergente THE 2020, dominat de China și Rusia

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este instituția de învățământ superior din România cu cea mai înaltă poziție în clasamentul pe 2020 al universităților din țările cu economie emergentă și singura aflată…
Vezi articolul

INTERVIU “Luni m-am întors la școală” – O elevă din Germania povestește ce înseamnă revenirea la clasă în condiții de distanțare, după multe săptămâni de învățat acasă / “Unii prieteni se bucură că se întorc, eu cred că nu era chiar atât de necesar”

“Trebuie să purtăm mască atunci când venim la școală, să ne spălăm sau să ne dezinfectăm mâinile. Dar în clasă nu purtăm măști, suntem distanțați”, povestește o elevă de clasa…
Vezi articolul