România se numără printre țările europene cu cei mai mulți elevi care au studiat două sau mai multe limbi străine – Eurostat

1.810 vizualizări
Foto: © Cirtina Claudiu | Dreamstime.com
Aproape toți elevii români din învățământul secundar superior studiau, în 2019, două sau mai multe limbi străine, potrivit Eurostat: 99% dintre ei aveau astfel de studii, la fel ca elevii din Estonia, Cehia și Finlanda. În Luxemburg și Franța, toți elevii din acest ciclu de învățământ studiau cel puțin două limbi străine. Potrivit datelor Statisticii europene, citate de Agerpres, țările menționate se situează, astfel, mult peste media europeană.

Eurostat arată că, la nivelul întregii UE, 59% dintre elevii din învățământul general secundar superior (liceu, cu variații între diversele sisteme de învățământ) au studiat în 2019 două sau mai multe limbi străine.

Peste 90% dintre elevi aveau studii similare în Slovacia (98%), Croația (95%) și Slovenia (92%).

La polul opus, în Grecia, doar 1% dintre elevii din învăţământul general secundar superior studiau două sau mai multe limbi străine în 2019, un nivel scăzut fiind înregistrat şi în Portugalia (6%), Irlanda (12%), Italia (25%) şi Spania (27%).

Engleza era, în UE, cea mai studiată limbă străină în acest ciclu de studii (96% din elevi), pe locurile următoare fiind spaniola (26%), franceza (22%), germana (20%) şi italiana (3%). 

În rândul limbilor străine din afara UE, cea mai studiată era rusa (3%), în special în Estonia (68%), Letonia (57%), Lituania (30%) şi Bulgaria (24%), mai informează sursa citată.

Foto: © Cirtina Claudiu | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității din București, Marian Preda – schimbare de poziție: Anunță că se solidarizează cu profesorii din preuniversitar, după ce, pe 18 mai, afirma că “nu ne solidarizăm cu nimeni” / Schimbarea vine după mesaje similare din partea unor facultăți și a unor profesori din universitate

Rectorul Universității din București, Marian Preda, “își exprimă solidaritatea cu solicitările menite să asigure condiții decente de educație” și cu “colegii din învățământul preuniversitar”, potrivit unui comunicat transmis miercuri seară…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2024, publicate de Ministerul Educației – descarcă exemple de cerințe la Română, Matematică, Istorie, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Socio-umane

Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2024 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației. Elevii de clasa a XII-a, care susțin anul acesta examenul…
Vezi articolul

Mihaela Popa, fostul secretar de stat din Educație responsabil cu fondurile europene, replică la Funeriu: Școli verzi înseamnă educație pentru mediu curat, schimbarea mentalității copiilor, sănătate și eficiență energetică

Fostul secretar de stat din Ministerul Educației responsabil cu fondurile europene, Mihaela Popa, îi dă replica lui Daniel Funeriu pe tema școlilor verzi. “Școli verzi înseamnă educație pentru mediu curat,…
Vezi articolul