România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința indicelui de securitate al sistemului de sănătate dezvoltat de Johns Hopkins University, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai

2.307 vizualizări
Foto: Facebook.com – Covid-19: Romanian Economic Impact Monitor
O nouă secțiune privind indicele de securitate al sistemului de sănătate dezvoltat de cercetătorii de la Johns Hopkins University, a fost lansată de cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, potrivit unei postări pe pagina de Facebook. România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința acestui indice și ocupă locul 57 în lume.

„Apropiindu-ne de finalul anului, lansăm o nouă secțiune pe portalul nostru privind indicele de securitate al sistemului de sănătate dezvoltat de cercetătorii de la Johns Hopkins University cu scopul de a măsura capacitatea țărilor lumii de a se pregăti pentru epidemii și pandemii viitoare. România se află, din păcate, pe ultimul loc în UE în privința acestui indice, respectiv pe locul 57 din lume”, anunță aceștia într-o postare pe Facebook.

Harta lumii pentru acest indice arată în felul următor:

Componentele indicelui de securitate a sistemului de sănătate din România:

La reacție rapidă avem cel mai mic scor, iar la prevenție al doilea cel mai mic scor.

  • Amintim că cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au realizat harta interactivă cu statistici ale pandemiei pe localități: rata de vaccinare, rata de incidență, restricții și secțiunea școală.

Harta interactivă este realizată în cadrul proiectului de cercetare denumit COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Hartă – Rata de incidență pe localități / Sursă: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DDS Diagnostic, una dintre cele două companii acuzate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență că „nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale” în privința livrării testelor de salivă pentru elevi, anunță că are un stoc de peste 2,4 milioane de teste și că IGSU ar fi cerut rezilierea contractului pentru o întârziere de 30 de ore

Compania DDS Diagnostic anunță într-un comunicat de presă că are pe stoc 2.400.000 de teste pentru școli, pe care le poate livra imediat, anunță societatea care susține că are contract…
Vezi articolul

Ligia Deca: Profesorii trebuie să-și regleze volumul de teme în funcție de încărcarea elevilor din acea săptămână, să existe comunicare în cancelarie. Această comunicare trebuie supervizată de directorii de școli / Ne propunem să facem un manual al profesorului

Ministra Educației, Ligia Deca, spune că profesorii ar trebui să comunice între ei în cancelarie pentru a regla nivelul temelor și pentru a nu încărca prea mult elevii. “Este normal…
Vezi articolul