România, locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Internaţională Tuymaada 2019. Unul dintre cei opt elevi a luat aurul cu punctaj maxim

2.173 de vizualizări
Echipa României a obținut opt premii și locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada – Yakuția (2019), anunţă Ministerul Educaţiei. Membrii lotului olimpic al României au cucerit opt premii: trei medalii de aur dintre care una cu punctaj maxim, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Elevii din echipa națională a României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs (chimie, matematică, informatică şi fizică), performanță care a plasat țara noastră pe locul I în clasamentul pe medalii.

În funcţie de probele la care au luat parte, olimpicii români au obținut următoarele rezultate:

  • fizică: Antonia Alma Ghiță și Eduard-Florin Burlacu (elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de aur;
  • informatică: Matei Tinca (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim și Mircea Danciu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de argint;
  • chimie: Eugen Marian Piron (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” din Buzău) și Emeric Claudiu Ardelean (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) – medalii de argint;
  • matematică: Diana Țolu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din București) – medalie de argint și Darius Lazea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) – medalie de bronz.

Lotul a fost coordonat și însoțit de Dumitru-Flavius Boian, profesor la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu. Olimpiada a  avut loc în perioada 8 – 14 iulie, în Yakutsk, Republica Saha din Federaţia Rusă.

SURSA: edu.ro

Potrivit regulamentului, în această competiție se pot înscrie, independent, și echipe ale liceelor. În acest an, din România au participat formații ce au reprezentat Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” (cinci medalii și două mențiuni), Colegiul Național „Mihai Viteazul” (o medalie și o mențiune), Colegiul Național „Sfântul Sava” (două medalii), Liceul Internațional de Informatică din București (șapte medalii și o mențiune) și Liceul Teoretic Național, toate din Capitală.

Yakutsk este la 450 de kilometri depărtare de Cercul Polar Arctic. Temperaturile de acolo sunt în medie la −8,8 grade Celsius, iar asta îl face să fie al doilea cel mai friguros oraş cu peste 100.000 de locuitori din lume, după Norilsk (Rusia). (sursa)

Yakutsk este cel mai mare oraş pe permafrost (sol îngheţat în care temperatura este mereu sub -5 grade C) şi unul dintre cele mai mari din lume la care nu se poate ajunge pe şosea. Yakutsk este unul dintre cele mai mari porturi de pe râul Lena.

Citeşte şi:


1 comment
  1. La Tuymaada participa Romania, cativa ruși, cativa iranieni si cativa kazahi . Este un fel de concurs sa zicem regional sau ceva de genul.
    Cu toate acestea, este considerată olimpiada de către statul roman si se premiază toata lumea.
    Mai nou, se duc si alte licee din Ro cu copii care nici la etapa nationala a vreunei olimpiade nu au ajuns. Da bine la aplicatie, ai fost la un concurs international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Educatoarele din grădinițe vor avea nevoie de studii superioare, specializarea „Educație timpurie”, pentru licențierea în învățământ – prevedere neanunțată, strecurată netransparent în proiectul legii Deca

Educatoarele din grădinițe vor avea nevoie de studii superioare, cu specializarea „Educație timpurie”, pentru a se licenția în învățământ, după cum prevede proiectul Legii învățământului superior. Examenul de definitivat va…
Vezi articolul

Premierul Ciucă cere investigarea actelor de intimidare a jurnaliștilor. Ziarista Emilia Șercan a acuzat acțiuni de amenințare și defăimare, dar și scurgerea de documente din Poliția Română

Guvernul susţine total libertatea presei, iar premierul cere investigaţii vizând orice formă de ameninţare la adresa jurnaliştilor şi tragerea la răspundere a vinovaţilor, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului…
Vezi articolul

Școlile care vor intra pe noua listă a celor care oferă elevilor o masă caldă ar trebui să îndeplinească criterii de prezență slabă, risc de abandon școlar și profesori necalificați, conform proiectului Programului Național Masă Sănătoasă, pus în dezbatere

Proiectul ordinului privind aprobarea criteriilor pentru includerea școlilor în Programul național Masă Sănătoasă (PNMS) a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Guvernul va finanța maxim 1000 de unități…
Vezi articolul