România închide Centrul Rus de Cultură de la București, transformat în organ de propagandă de Kremlin. Centrul rus, deschis printr-un acord semnat de Titus Corlățean în timpul guvernului Ponta
România a decis marți să suspende, după zece de ani, activitatea Centrului Rus de Cultură de la București, instituție care s-a transformat într-un organ de propagandă folosit de Kremlin pentru a justifica invazia din Ucraina și pentru propagarea discursului anti-occidental, potrivit G4Media.
Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat marți la sediul MAE din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu pentru a fi notificat cu privire la decizia autorităților române de a suspenda activitatea Centrului Rus pentru Cultură și Știință din România, potrivit unui comunicat MAE.
Centrul Rus de Cultură a fost deschis în urma unui acord semnat de fostul ministru de Externe Titus Corlățean în 2013. Vizita acestuia la Moscova a venit într-un moment în care Guvernul Ponta încerca încălzirea relațiilor cu Federația Rusă, după înghețul din perioada Băsescu. În baza acordului, la 15 mai 2015 a fost inaugurat Centrul Rus de Cultură și Știință, cu sediul în bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50 din București.
G4Media a scris în repetate rânduri despre acțiunile propagandistice anti-occidentale derulate de Centrul Rus de Cultură de la București.
Scopul Asociației Group4 Media Freedom & Democracy este îmbunătățirea și modernizarea sistemului democratic în Romania. G4Media este fondat de jurnaliști cu o experiență de peste 20 de ani în mass media, specializați în politica externă și internă, economie și justiție precum și în presa de investigație.
Excepție prin care orice persoană cu studii superioare poate să predea, chiar dacă nu a urmat programele de formare psihopedagogică sau nu are masteratul didactic, a fost eliminată din proiectul…
Elevii cu boli cronice, aflați în grupele de risc, care locuiesc cu persoane cu diferite boli sau cu persoane peste 65 de ani nu mai au interzis la școală între…
Ministerul Educației anunță într-un răspuns pentru Edupedu.ro că nu schimbă regulile de admitere la facultate, master și doctorat, așa cum ceruse Avocatul Poporului, și că certificatul obținut de elevi la…
“Dacă mergem pe ideea că suntem o țară de iresponsabili, nu ajungem niciunde”, astfel a comentat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cazul profesorilor care folosesc declarația pe propria răspundere pentru raportarea…
Ping-pong cu revendicări, replici și acuzații între sindicatele din educație membre ale federației “Spiru Haret” și ministerul condus de Ecaterina Andronescu. Ministerul Educației fie nu respectă acordul cu sindicatele de…
Instituțiile de învățământ superior „pot finanța, cofinanța și/sau avansa fonduri din venituri proprii pentru a susține implementarea proiectelor de mobilitate”, potrivit noii Metodologii privind mobilitatea academică a studenților, aprobată printr-un…