România – gazdă a Inițiativei pentru dezvoltarea digitală în spațiul universitar francofon

92 de vizualizări
România găzduiește zilele acestea a patra ediție a “Inițiativei pentru dezvoltarea digitală în spațiul universitar francofon (IDNEUF 4)”. Organizat la inițiativa României, prin Ministerul Educației, cu sprijinul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) și al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), evenimentul are loc la București, în perioada 18 – 21 iunie 2019, potrivit unui comunicat remis de președintele AUF, Sorin Cîmpeanu.

Evenimentul este organizat sub Înaltul Patronaj al președintelui Klaus Iohannis și în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Inițiativa pentru dezvoltarea digitală în spațiul universitar francofon este compusă din trei mari evenimente:

  • 18-19 iunie 2019: Prima ediție a Forumului digital din spațiul universitar francofon, care va avea loc la Universitatea de Științe Agronomice și de Medicină Veterinară (USAMV) din București
  • 20 iunie 2019: A doua Conferință pentru finanțare în spațiul universitar francofon, la Palatul Parlamentului, Sala „I.I.C. Bratianu”
  • 21 iunie 2019: A patra Conferință a Miniștrilor pentru învățământul superior din țările francofone, la Palatul Parlamentului, Sala „I.I.C. Bratianu”
  • 21 iunie 2019: sesiune prezidată de Sorin Cîmpeanu, la care participă miniștrii sau reprezentanții lor și la care va fi adoptată Declarația de la București
Descarcă de aici agenda evenimentului

“Aceste reuniuni permit aprofundarea schimburilor de experiență privind mijloacele tehnice, organizaționale și financiare ale dezvoltării digitale în spațiul universitar francofon”, se arată în comunicat. Organizatorii precizează că în prezent sunt 14 milioane de studenți francofoni, în peste 100 de țări de pe cele 5 continente.

“Reuniunile IDNEUF reprezintă, totodată, un cadru adecvat pentru exprimarea voinței politice comune a miniștrilor educației/învățământului superior”, spun aceștia.

La evenimente vor participa miniștri și delegații ministeriale din țările francofone, înalți reprezentanți ai OIF, AUF și ai altor organizații internaționale francofone. Principalele teme legate de dezvoltarea digitală în învățământul superior sunt următoarele: transformarea digitală a spațiului universitar francofon, guvernarea universității în era digitală, certificările de competențe și recunoașterea diplomelor, inovațiile pedagogice sau formarea competențelor digitale.

Miniștrii pentru învățământul superior din țările francofone s-au întâlnit la Paris în anul 2015 (IDNEUF), Bamako (IDNEUF2) în 2016 și Marrakech (IDNEUF3) în 2018. Site-ul oficial al evenimentului

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile din Franța se redeschid progresiv de luni. Etalon al autorităților, în fața criticilor: o școală unde au continuat să vină copiii personalului medical și unde “nici elevii, nici profesorii nu s-au îmbolnăvit”

Franța își redeschide parțial, luni, școlile, mai întâi pentru profesori, ulterior pentru elevi, ca parte a măsurilor de relaxare treptate anunțate de autorități. Deși decizia sa a fost intens criticată…
Vezi articolul

Școlile sunt închise luni, 27 noiembrie, în tot județul Brăila, din cauza vremii nefavorabile – ISU / Recomandarea inspectoratului școlar este ca orele să se desfășoare online acolo unde este posibil

Toate instituțiile de învățământ preuniversitar, școli, grădinițe și licee sunt închise mâine, 27 noiembrie, din cauza vremii nefavorabile, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila pentru Edupedu.ro. Într-o postare…
Vezi articolul

Extragerea elevilor, un concept de loterie enunțat de Ligia Deca în discuția despre camera de detenție. Ministra spune că elevul care deranjează ora poate fi „extras de către școală într-o sală specială”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a oferit detalii suplimentare despre spațiul în care vor fi duși elevii care deranjează orele și despre cum se va proceda pentru „extragerea” școlarilor din sala…
Vezi articolul
Agenția Națională Antidrog

Agenția Națională Antidrog: România se află sub media europeană la consumul de droguri în rândul adolescenților, dar peste medie la consumul de tutun. Cât stau adolescenții români pe rețelele sociale

România se situează sub media europeană în ceea ce privește consumul de droguri în rândul adolescenţilor, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), transmite Agerpres. Astfel, consumul oricărui…
Vezi articolul