România are o rată de mortalitate din cauza COVID-19 sub cea de la nivel mondial, arată o analiză UEFISCDI

4.810 vizualizări
SURSA: UEFISCDI
Rata de mortalitate calculată ca raport dintre numărul decedaţilor şi suma dintre decedaţi şi cei vindecaţi, la data de 21 aprilie, era de 18,29% în România, arată o analiză a Unităţii Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, instituție aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale. Analiza citată arată că rata de mortalitate din România este mai mică decât cea de la nivel mondial, calculată la 20,17%.

Cea mai mare rată de mortalitate, conform analizei citate, este în Marea Britanie, urmată de Statele Unite ale Americii, Franţa, Italia, Polonia, Bulgaria şi Spania.

SURSA: UEFISCDI

În România această rată de mortalitate a mai scăzut în ultimele zile, după data de 21 aprilie, astfel că a ajuns la 16,38% în data de 24 aprilie, mai arată analiza.

Cea mai mare rată de mortalitate a fost înregistrată în ziua de 4 aprilie, când procentul a urcat la 30. Din acel moment se poate vedea o descreştere a acestui indicator.

În privinţa ratei de creştere a numărului de cazuri, aceasta are un profil de dinţi de ferăstrău, potrivit graficului di analiză. Cea mai mare rată de creştere a numărului de cazuri a fost pe 11 aprilie, a urmat un vârf similar pe 16 aprilie şi un nou vârf pe 22 aprilie.

 


1 comment
  1. Rata mortalității calculată asa arata doar ca tratamentul e receptat mai bine sau ca au fost multe cazuri usoare sau tratate din timp.
    Hai sa lăsăm garda jos si sa zburdam pe-afara, pe autobuze, metrou si trenuri, sa începem să socializam și sa ne apucam de scoala. Ce ziceți?
    Si ce zice autorul despre locul fruntaș cam 23-25 pe plan mondial la nr de morți la milionul de locuitori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Dumitru, vicepreședinte CNATDCU, despre cum Ministerul Educației i-a scăpat de răspunderea plagiatelor pe conducătorii de doctorat: Consiliul CNATDCU nu a fost consultat, nici eu. Probabil că au fost consultați alți specialiști

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, CNATDCU, „nu a fost consultat, nici eu nu am avut știință de formularea acestui regulament. Probabil că au fost consultați…
Vezi articolul