România are o rată de mortalitate din cauza COVID-19 sub cea de la nivel mondial, arată o analiză UEFISCDI

4.808 vizualizări
SURSA: UEFISCDI
Rata de mortalitate calculată ca raport dintre numărul decedaţilor şi suma dintre decedaţi şi cei vindecaţi, la data de 21 aprilie, era de 18,29% în România, arată o analiză a Unităţii Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, instituție aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale. Analiza citată arată că rata de mortalitate din România este mai mică decât cea de la nivel mondial, calculată la 20,17%.

Cea mai mare rată de mortalitate, conform analizei citate, este în Marea Britanie, urmată de Statele Unite ale Americii, Franţa, Italia, Polonia, Bulgaria şi Spania.

SURSA: UEFISCDI

În România această rată de mortalitate a mai scăzut în ultimele zile, după data de 21 aprilie, astfel că a ajuns la 16,38% în data de 24 aprilie, mai arată analiza.

Cea mai mare rată de mortalitate a fost înregistrată în ziua de 4 aprilie, când procentul a urcat la 30. Din acel moment se poate vedea o descreştere a acestui indicator.

În privinţa ratei de creştere a numărului de cazuri, aceasta are un profil de dinţi de ferăstrău, potrivit graficului di analiză. Cea mai mare rată de creştere a numărului de cazuri a fost pe 11 aprilie, a urmat un vârf similar pe 16 aprilie şi un nou vârf pe 22 aprilie.

 


1 comment
  1. Rata mortalității calculată asa arata doar ca tratamentul e receptat mai bine sau ca au fost multe cazuri usoare sau tratate din timp.
    Hai sa lăsăm garda jos si sa zburdam pe-afara, pe autobuze, metrou si trenuri, sa începem să socializam și sa ne apucam de scoala. Ce ziceți?
    Si ce zice autorul despre locul fruntaș cam 23-25 pe plan mondial la nr de morți la milionul de locuitori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Creierul uman este afectat de lipsa gravitației și îi trebuie trei ani pentru recuperare completă după călătorii în spațiu – studiu finanțat de NASA, pe 30 de astronauți

Spaţiul poate fi un loc neprietenos pentru corpul uman, întrucât condiţiile de microgravitaţie şi alţi factori afectează fiziologia noastră, inclusiv la nivelul creierului, informează Reuters, potrivit Agerpres. Un nou studiu…
Vezi articolul

India a devenit a patra țară care a aselenizat o navă spațială / Ce se află în spatele cursei către Polul Sud al Lunii: interesul pentru gheața selenară, resursă pentru viitoare curse spațiale

India a aselenizat cu nava spațială Chandrayaan-3 pe Lună, devenind astfel a patra națiune care reușește o astfel de performanță. Misiunea ar putea consolida statutul Indiei de superputere globală în domeniul…
Vezi articolul

EXCLUSIV Curtea de Conturi și-a trimis auditorii la Ministerul Educației, pentru a verifica decuplarea universităților de cercetare și schimbarea standardelor minimale pentru profesori. Curtea anunță că a emis în 2019 recomandările inspectate astăzi, după un raport acceptat fără „obiecțiuni” de Ecaterina Andronescu și Nicolae Hurduc

Curtea de Conturi anunță că o echipă de auditori ai instituției derulează în prezent o acțiune de „follow-up” la Ministerul Educației, prin care verifică modul „de ducere la îndeplinire a…
Vezi articolul

Bugetul alocat Cercetării pentru 2023, în cadrul Ministerului Cercetării și Digitalizării, rămâne la un nivel similar cu cel de anul acesta: sub 0,2% din PIB / În octombrie, premierul Ciucă vorbea despre un buget “cel puțin dublu”

Guvernul alocă domeniului Cercetare Fundamentală și Cercetare Dezvoltare 2,81 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget pe 2023 publicat săptămâna aceasta de Ministerul Finanțelor și anunțat drept aprobat în urmă…
Vezi articolul

Profesoara și lingvista Gabriela Pană Dindelegan: Programele școlare au redus continuu studiul latinei, după cum au eliminat și gramatica din liceu. Modelul altor țări neromanice, ca Anglia sau Germania, care păstrează latina în programa obligatorie, ar trebui să dea de gândit Ministerului Educației

Studiul limbii latine și al gramaticii în școlile din România a suferit o reducere semnificativă în ultimii ani, ceea ce afectează formarea lingvistică și intelectuală a elevilor, avertizează lingvista Gabriela…
Vezi articolul