Riscul de infectare Covid-19 în rândul copiilor scade proporțional cu procentul adulților vaccinați din comunitate – studiu israelian

453 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Vaccinarea unui număr mare de adulți împotriva Covid-19 ar putea încetini evoluția infectărilor în rândul copiilor nevaccinați din comunitatea respectivă, potrivit unui studiu citat de revista Nature la sfârșitul săptămânii trecute. Studiul, care nu a trecut încă prin procesul de verificare colegială (peer review), s-a desfășurat în Israel, țară care a lansat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, ajungând să vaccineze 50% din populație în 9 săptămâni.

Cercetători de la centre medicale și de tehnologie din Tel Aviv și Haifa au analizat, în perioada ianuarie – martie a.c., numărul de vaccinări și rezultatele testelor Covid-19 în 223 de comunități. În cadrul fiecărei comunități, autorii au analizat legătura dintre rata vaccinării în rândul adulților și rata de pozitivare în cazul testelor efectuate în rândul copiilor.

Autorii au constatat că, în săptămânile care au urmat vaccinării persoanelor mai în vârstă cu vaccinul Pfizer-BioNTech, riscul de infectare în rândul copiilor cu vârste sub 16 ani a scăzut proporțional cu procentul adulților vaccinați.

Potrivit autorilor, “rezultatele oferă dovezi, bazate pe observații, că procesul de vaccinare nu doar protejează persoanele vaccinate, ci oferă protecție și indivizilor nevaccinați din comunitate”. Ei semnalează, totuși, că rezultatele pot fi afectate de terțe evoluții, precum infectarea prealabilă a minorilor, precizând însă că studiul a inclus comunități cu rată scăzută de infectare.

  • Studiul poate fi consultat integral aici.

Imediat după ce Pfizer a anunțat că vaccinul său este 100% eficient pe segmentul de vârstă 12-15 ani, Israelul a anunțat că ar putea începe vaccinarea adolescenților în luna mai – detalii aici.

Photo 196859326 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Creșele Sinaia și Ciobănașul, din Sectorul 2 al Capitalei, unde angajații au reclamat încălcări ale drepturilor de muncă prin transferul de la primărie la Ministerul Educației, amendate de ITM București / Inspectoratul refuză să precizeze valoarea amenzilor și ce nereguli s-au descoperit

Inspectoratul Teritorial de muncă București (ITM)a amendat unitățile de învățământ care au preluat creșele Sinaia și Ciobănașul de la Primăria Sectorului 2 la Ministerul Educației, pentru nerespectarea legidlației și regulamentelor…
Vezi articolul

Streinu-Cercel, despre evoluția „dromader” a epidemiei: Acum noi vedem capul, în lunile iulie – august va fi acalmie, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “prof. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a estimat joi seara că, în contextul pandemiei de COVID-19, românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre…
Vezi articolul

Șerban Iosifescu, fost președinte al agenției care acreditează școlile, despre rezultatele de la PISA 2022: Care este impactul miliardelor cheltuite din 2009 încoace pentru combaterea părăsirii timpuri a școlii și îmbunătățirea rezultatelor elevilor?

Fostul președinte al Agenției române de Asigurare a calității în școli – ARACIP, Șerban Iosifescu, semnalează, pe pagina de socializare, referitor la rezultatele de la testarea PISA 2022, că „în…
Vezi articolul