Riscul de eșec al guvernării și migrația – cele mai mari amenințări la adresa afacerilor din România, susține un raport al World Economic Forum

609 vizualizări
SURSA: gov.ro
Riscurile regionale pentru afaceri sunt detaliate într-un raport al Forumului Economic Mondial. România are 5 asemenea riscuri, iar în ordinea importanței primul este ”eșecul guvernării regionale și globale”. Al dilea risc pentru mediul de business este migrația involuntară masivă.

Surprinzător este faptul că, deși avem una dintre cele mai expuse țări la dezastre naturale (hazardul seismic este mare, inundațiile afectează an de an zone întinse din județele țării, schimbările climatice au provocat fenomene meteo extreme în ultimii ani), cu toate acestea catastrofele naturale sunt abia pe locul al treilea.

Armele de distrugere în masă sunt un element de noutate în acest raport. Iar conflictul cu un alt stat este un pericol care amenință afacerile din postura de ultim risc precizat de raportul WEF.

Cele 10 riscuri luate în calcul de raport:
  1. Șomajul și criza forței de muncă
  2. Eșecul guvernării naționale
  3. Șocul prețurilor la energie
  4. Crizele fiscale
  5. Atacurile cibernetice
  6. Instabilitate socială profundă
  7. Instabilitate socială profundă
  8. Căderea sistemului sistemului financiar sau a instituțiilor
  9. Eșecul infrastructurii critice
  10. Eșecum finanțelor locale
  11. Atacurile teroriste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății îl provoacă pe Sorin Cîmpeanu la „o acțiune de sprijin” pentru introducerea educației pentru sănătate cât mai repede în școli: „Orele de educație pentru sănătate trebuie făcute de oameni care sunt pregătiți pentru acest lucru”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a provocat de ministrul Educației pentru declanșarea unei acțiuni „de sprijin la nivel național pentru introducerea educație pentru sănătate în școli cât mai repede”, iar aceste…
Vezi articolul

Fondul clasei/școlii, interzis dacă banii sunt strânși prin implicarea elevilor sau a personalului din școală, prevede o circulară trimisă de ministrul Educației în ultima zi de școală către toate unitățile de învățământ

Ministrul Educației cere „respectarea strictă” a prevederilor legale privind colectarea fondului clasei sau al școlii, potrivit unei circulare trimise în toate școlile din România, consultată de Edupedu.ro. Informarea nu menționează,…
Vezi articolul

Monica Anisie: After school-urile nu sunt în subordinea Ministerului Educației, nu putem să le suspendăm activitatea. Profesorii vor fi solicitați de Minister, dacă luăm măsura realizării de cursuri online / Analizăm amânarea simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat

After school-urile nu sunt în subordinea Ministerului Educației, “nu putem noi să luăm măsura de a suspenda și activitatea din cadrul after school-urilor”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la…
Vezi articolul