UPDATE Rezultatele finale de la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a au fost publicate duminică, după ce au fost recorectate peste 20.000 de lucrări

6.057 de vizualizări
Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com
Rezultatele finale de la Evaluarea Națională au fost publicate duminică, după un număr foarte mare de contestații înregistrate. Calendarul oficial al Evaluării Naționale prevede că pe data de 4 iulie are loc afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Aceste rezultate vin după ce au fost depuse 20.268 de contestații, potrivit Ministerului Educației.

Statistica cererilor de recorectare, pe discipline, este următoarea:

  • Limba și literatura română – 11.302 contestații (9,15% din totalul lucrărilor notate)
  • Matematică – 8.803 contestații (7,14% din totalul lucrărilor notate)
  • Limba și literatura maternă – 163 de contestații (2,05% din totalul lucrărilor notate).

Distribuția pe județe (în partea superioară, în funcție de numărul contestațiilor depuse):

  • Municipiul București (3.513 contestații)
  • Iași (1.127 de contestații),
  • Constanța (1.070 de contestații),
  • Dolj (1.025 de contestații)
  • Argeș (867 de contestații)

Județele cu cele mai puține contestații:

  • Mehedinți (90),
  • Caraș-Severin (105)
  • Covasna (124).

Recorectarea a avut loc în contextul unui apel făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, către profesori, “în niciun caz să nu considere contestațiile drept o acțiune de frondă din partea elevilor”.

“Am transmis un mesaj către toate comisiile implicate în soluționarea contestațiilor, pentru a adresa o solicitare fermă de acțiune unitară care să privilegieze echilibrul și interesul elevilor și în niciun caz să nu considere contestațiile drept o acțiune de frondă din partea elevilor. Am făcut apel la înțelegere, profesionalism și empatie în analiza acestor contestații și în motivarea răspunsurilor”, a declara Cîmpeanu pentru EduPedu.ro.

În urma afișării primelor rezultate, 94.526 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 76,80%, în ușoară creștere, comparativ cu anul trecut (76,10%).

120 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română, 103.684 de candidați (83,9%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 467 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 83.058 de candidați (67,4%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 1.439 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La proba de Limbă şi literatură maternă, 7.619 candidaţi (95,9%) au obținut note peste sau egale cu 5, iar 123 de candidaţi au obţinut nota 10.

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Comisia care a corectat lucrările acestor copii ,a fost alcătuită din profesori incompetenți.Sa se ia la corectat toate asa ar trebui,se vede după contestații ca nu au corectat cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională 2019 – Regulile de la examenul de Limba română: la ce oră să fie elevii în săli, cu ce culoare au voie să scrie, cum își corectează greșelile și ce se întâmplă cu elevii care copiază

Evaluarea Națională 2019 începe marți, cu examenul de Limba și literatura română susținut de absolvenții de clasa a VIII-a. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora…
Vezi articolul

Comisii din inspectori școlari, profesori metodiști pentru Matematică și Română, activarea psihologilor din școli pentru “stimularea motivației pentru învățare”, printre măsurile “imediate” anunțate de ISJ Neamț după simularea Evaluării Naționale 2024

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat că au fost luate măsuri de remediere a rezultatelor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, potrivit unui comunicat de presă. Una dintre măsuri…
Vezi articolul

BREAKING Sorin Cîmpeanu anunță scenariile posibile pentru acest an școlar: Cel mai pesimist – Evaluarea Națională în august și BAC în septembrie. Cel mai optimist – reluarea școlii în luna mai

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a declarat în direct la Realitatea Plus că cele trei scenarii probabile, la care se lucrează la Ministerul Educației în prezent,…
Vezi articolul

Subiecte Evaluarea Națională 2023, Limba și literatura română. Elevii au avut de făcut o compunere de caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere și să spună în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor, cu argumente din Octavian Paler

Subiectele primite de elevi la proba scrisă de la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2023 au avut două texte suport, primul din Ioan Slavici – „Limir-împărat” și…
Vezi articolul